V Vipavski dolini bodo 'zagrmeli' miniaturni reli dirkalniki

Tekmovalci se na reli lahko prijavijo do 20. marca.

V Vipavski dolini bodo 'zagrmeli' miniaturni reli dirkalniki (foto: RC Rally Vipavska dolina) RC Rally Vipavska dolina
25. 2. 2018

Letos aprila bodo v Vipavski dolini že osmič zapored med drugim tudi na nekaterih delih legendarnega relija Saturnus znova zagrmeli reli dirkalniki. A hrupno bo v tistih krajih že nekoliko prej, saj bodo člani društva RC Rally Vipavska dolina 24. in 25. marca na športnih igriščih kampa Ture v Gradišču pri Vipavi organizirali prvi reli po Vipavski dolini, namenjen avtomobilom na daljinsko vodenje.

Dogodek bo, kot omenjeno, potekal dva dni, pri čemer bo prvi dan potekala dirka avtomobilov v razredu buggy, kjer bodo lahko nastopali tako tekmovalci z vozili na elektriko kot tudi tisti, ki upravljajo vozila s pogonom na nitro. Hkrati bo sobota namenjena treningom v razredu rally. Glavnina dogajanja se bo zgodila v nedeljo, saj bo takrat potekala dirka vozil v merilu 1 : 10, dogajanje pa bodo popestrili 'drifterji'. Organizatorji ob tem obljubljajo, da bodo progo za reli vmes spreminjali in tako poskrbeli, da bo dogajanje čim bolj zanimivo.

Čeprav gre za prvi tovrstni reli v tistih krajih in verjetno enega od prvih v Sloveniji, pa je bila tovrstna prireditev v manjšem obsegu izvedena že lani. Vseeno pa je lanska izvedba pomenila bolj kot ne preverjanje situacije na tem področju v Sloveniji. Letos je na tekmovanju pričakovati okrog deset tekmovalcev v razredu, v prihodnjih letih pa bi se ga lahko udeležili tudi tekmovalci iz tujine, najverjetneje iz Češke, kjer je tovrstno dogajanje precej bolj pestro.