Več Golfa kot kdajkoli prej - Novi Golf Variant

Novi Golf Variant je vsestranski in dinamičen, pravi za ljudi z aktivnim življenjskim slogom, ki potrebujejo zanesljiv in varčen avto z zelo velikim prtljažnikom. S svojo prostornostjo in zunanjim izgledom je prepoznaven kot vsak Golf Variant pred njim, a ko se usedete vanj, ugotovite, da je to avto nove dobe. Golf, ki je digitaliziran in prilagodljiv.

Več Golfa kot kdajkoli prej - Novi Golf Variant (foto: Volkswagen) Volkswagen
25. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Pri tem mu bistveno pomagajo tudi sodobni, zmogljivi in čisti motorji. Izbirate lahko kar med petimi možnostmi, ki bodo zadovoljili vse želje saj ponudba motorjev različnih moči in kombinacija z ročnim ali avtomatskim menjalnikom izjemna. Dobite ga v izvedbi z bencinskim, dizelskim, plinskim (CNG) in blago hibridnim pogonskim sklopom. Prav hibridni motorji so sploh najnovejši hit, ker se lahko deloma vozite na elektriko in tudi s tem skrbite za čistejše okolje.

Novi Golf Variant ima številne odlike. Na kratko predstavljamo tri:

Prepozna, kaj bi se lahko zgodilo

Zakaj? Zato ker je opremljen serijskim sistemom za opozarjanje na lokalne nevarnosti in vozniku pomaga z uporabnimi informacijami. Tako vas med vožnjo opozori na ovire kot so recimo gradbišča ali intervencijska vozila. Komunikacija poteka s tehnologijo Car2X prek omrežja WLAN (pWLAN).

Opcijsko je na voljo tudi avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s tehnologijo Car2X, ki vozniku nudi številne uporabne informacije in lahko v sili aktivno poseže v vožnjo. Tak primer je recimo ko vozite po cesti in se naenkrat pred vami naredi zastoj. Vse to omogoča stalna izmenjava podatkov prek omrežja WLAN (pWLAN).

Napredna in funkcionalna notranjost

Novi Golf Variant velikodušno izpolnjuje vaše želje tako glede prostornosti kot tudi glede digitalne opreme. Digitalni kombinirani instrument (Digital Cockpit) na razkošnem serijskem 25,4-centimetrskem (10,25-palčnem) barvnem zaslonu prikazuje pomembne informacije. Izberete lahko na primer prikaz hitrosti ali števila prevoženih kilometrov, navigacijski zemljevid ali svoje najljubše radijske postaje. Tako lahko zlahka ohranite pregled nad vsem.

Zadovoljstvo vzbuja tudi pogled nazaj: notranjost s prilagodljivo drugo sedežno klopjo in veliki prtljažni prostor izpolnita vsa pričakovanja. Velik je kar do 1642 litrov, poleg tega pa ima prtljažno dno nastavljivo po višini. Kolikokrat se npr. znajdete pred prtljažnikom z otrokom v naročju in z nakupovalno torbo čez ramo, in nimate proste roke, da bi ga lahko odprli?

Opcijska funkcija Easy Open omogoča, da pokrov prtljažnika odprete že z majhnim zamahom stopala pod zadkom avtomobila. Zaradi nizkega nakladalnega roba je zlaganje nakupovalnih torb v prtljažnik nadvse preprosto. Na koncu samo pritisnete tipko v pokrovu prtljažnika in ta se samodejno zapre.

Digitalna simbioza za več funkcionalnosti

Digitalni kombinirani instrument je mogoče v kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom Discover Pro nadgraditi v armaturno ploščo Innovision Cockpit. To pomeni, da je mogoče oba zaslona velikosti 25,4 cm (10 palcev) povezati. V tako nastalem zaslonskem okolju lahko poleg običajnih vsebin, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, še pregledneje in podrobneje prikažete tudi druge uporabne podatke. Začetni zaslon lahko po svoje oblikujete z najljubšimi funkcijami, podobno kot pri pametnem telefonu.

Večkrat je bil tudi slovenski avto leta!

Tradicionalno Volkswagen Golf že vsa leta zaseda tudi najvišja mesta v prodaji in v raznih izborih za avto leta. S prestižnim nazivom Slovenski avto leta, ki ga s skupnimi glasovi podelijo bralci, poslušalci in izbrana uredništva strokovnih avtomobilističnih medijev, se je Volkswagen Golf izkazal že štirikrat. Če želite glasovati tudi vi, lahko na tej povezavi najdete vse kandidate in enemu oddate svoj glas ter se potegujete, da najboljše avtomobile preizkusite tudi v živo na Vranskem.

Volkswagen Golf Variant si lahko ogledate na uradni spletni strani:

https://www.volkswagen.si/novi-golf-variant