(VIDEO): Dejanska zgodba viralnega posnetka nevarnega obračanja nad prepadom

Te dni je na Twitterju in Instagramu pritegnil pozornost šokanten posnetek obračanja avtomobila na ozki cesti tik ob prepadu. Kakšna je dejansko zgodba za tem posnetkom?

(VIDEO): Dejanska zgodba viralnega posnetka nevarnega obračanja nad prepadom (foto: YouTube: @DrivingSkill) YouTube: @DrivingSkill
26. 1. 2022

V nekem trenutku se že zdi, da bo avtomobil zgrmel v prepad, a je obračanje izvedeno perfektno in voznik se po obračanju mirno odpelje v dolino.

Posnetek je vzniknil na družbenih medijih in hitro postal viralen. Na Twitterju je imel v samo enem dnevu preko 1,8 milijonov ogledov, nekaj čez milijon pa še na Facebooku. V komentarjih so ljudje hvalili voznika, ki je imel pogum in znanje, da je izpeljal takšen drzen podvig.

Zgodba o posnetku

Posnetek sicer ni nov. Na spletu se je pojavil lani decembra, objavili pa so ga na YouTube strani DrivingSkill. Voznik avtomobila namreč ni nek amater, ki se mu je posrečil skorajda cirkuški trik, ampak izkušen voznik, ki je dejansko demonstriral obračanje avtomobila na zelo ozki cesti.

Z drugega kota posnetka je tudi očitno, da cesta v bistvu ne pelje mimo globokega prepada, ampak je v bistvu le na robu betonske škarpe, pod katero teče druga cesta.

Originalni posnetek:

In še posnetek z drugega zornega kota: