Video: Jorge Lorenzo na sipinah

Nasser Al-Attiyah, zmagovalec relija Dakar, je Jorgeju Lorenzu pokazal, kakšno je dirkanje na sipinah.

Video: Jorge Lorenzo na sipinah (foto: Red Bull) Red Bull
8. 3. 2019

Jorge Lorenzo in Nasser Al-Attiyah

Jorge Lorenzo, trikratni svetovni prvak razreda MotoGP, se je pred letošnjo sezono iz moštva Ducati preselil k Hondi, kjer bo družbo delal rojaku Marcu Marquezu. Prva dirka letošnje sezone bo to nedeljo v Katarju na dirkališču Losail, Lorenzo pa je izkoristil priložnost in pred začetkom dirkaškega konca tedna prisedel v dirkalnik Nasserja Al-Attiyaha, s katerim sta se podala na sipine.

48-letni Al Attiyah je januarja že tretjič osvojil vzdržljivostni reli Dakar, kjer je legendo relija, Francoza Sebastiena Loeba, premagal za kar 48 minut. Nasser Al-Attiyah je tudi nosilec olimpijskega brona z iger v Londonu leta 2012, kjer je nastopil v streljanju glinastih golobov. Tokrat je dirkaškega kolega Lorenza po sipinah zapeljal z bagijem, ki ga je razvil sam, povsem po motociklistično pa je dirkalnik dvignil tudi na zadnja kolesa.

Lorenzo je po dogodku izjavil: »Bilo je zabavno, vendar tudi zastrašujoče. Nasserja sem tudi precej spraševal o dirkalniku, reliju Dakar in pripravah na izjemno visoke temperature med dirko. Res sva se zabavala, čeprav mi je kar nekajkrat na sipinah začelo pošteno razbijati srce. Do zdaj sem mislil, da z avtomobilom ni mogoče voziti po zadnjih kolesih!«

»Zanimivo je videti dirkača, ki se je vajen voziti s 340 kilometrov na uro v tankem usnju, tako navdušenega nad vožnjo po zadnjih kolesih, vendar sem se takoj spomnil svoje izkušnje na tandemskem motociklu MotoGP na dirkališču v Losailu, kjer se ravno tako kot danes Jorge niti jaz nisem počutil domače,« je dodal Nasser Al-Attiyah.