(VIDEO) Zdaj je jasno, koliko je na dražbi za svojega personaliziranega Fiata 126p iztržil Tom Hanks

16. 3. 2022 | Darjo Hrib
Deli
(VIDEO) Zdaj je jasno, koliko je na dražbi za svojega personaliziranega Fiata 126p iztržil Tom Hanks (foto: Profimedia)
Profimedia

Legendarni ameriški igralec je pred dnevi na dražbo poslal enega od svojih personaliziranih avtomobilov – simpatičnega 1974 Fiata 126p, ki mu ga je podarilo poljsko mesto Bielsko-Biała. Končna cena? Nadvse zvezdniška!

Leta 2016 je Tom Hanks v madžarski prestolnici Budimpešti snemal film Inferno. Tam je na ulici opazil belega Fiata 126p in ob njem poziral, kot da avtomobilčku odpira vrata. Fotografijo je kasneje objavil na Twitterju, kjer jo je opazila Monika Jaskolska, ljubiteljica vsega poljskega.

Z idejo, da Hanksu za rojstni dan podarijo Fiata 126p, se je obrnila na oblasti poljskega mesta Bielsko-Biała, kjer so imeli licenco za izdelavo tega avtomobila in kjer danes obratuje podjetje za renovacijo starih avtomobilov BB Oldtimer Garage. Odločili so se, da zvezdniku podarijo posebej zanj predelanega in njegovemu zvezdniškemu statusu primerno personaliziranega Fiata 126p.

Hanksov Fiat 126p tako krasijo kromirani odbijači, 12-palčna jeklena platišča, ročica menjalnika ima na vrhu imitacijo tipke s pisalnega stroja, notranjost pa je odeta v aluminij, les in zeleno obarvano usnje. Na žepku na hrbtni strani sovoznikovega sedeža je celo vgraviran napis: »Bielsko-Biała za Toma Hanksa«. Hanks je avtomobil prejel leta 2017, leta 2021 pa mu je privoščil servis, tako da so avtomobilu zamenjali akumulator, olje v menjalniku in zavorne ploščice. Hanks je imel avtomobil registriran v zvezdni državi Idaho.

Takole ga je za dražbo predstavil kar Tom Hanks osebno:

Te dni pa je Hanks avtomobil poslal na dražbo, izkupiček pa namenil dobrodelni organizaciji Elizabeth Dole Foundation, z namenom uporabe v kampanji Hidden Heroes. Dražba je uspela, končna cena pa je bila zavidljivih 83.500 dolarjev (okoli 76.000 EUR).

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk