Viralni posnetek 'leteče' Tesle – voznik ni bil lastnik avtomobila! Kaj se je zgodilo in kako se je razpletlo

Včeraj je po spletu zaokrožil neverjeten posnetek, v katerem črna Tesla S-BLM divja po cestah Los Angelesa, nato pa jo dobesedno katapultira v zrak, da poleti čez klanec in konča v smetnjakih in parkiranih avtomobilih. Zdaj vemo, kaj se je dogajalo – in policija ni bila navdušena.

Viralni posnetek 'leteče' Tesle – voznik ni bil lastnik avtomobila! Kaj se je zgodilo in kako se je razpletlo (foto: YouTube / Alex Choi) YouTube / Alex Choi
23. 3. 2022

Takoj, ko je bila policija v Los Angelesu obveščena, da po ulicah divja voznik v črni Tesli S, so sprožili iskalno akcijo. In niti jim ni bilo potrebno dolgo iskati – Tesla je z visoko hitrostjo na enem od znamenitih losangeleških klancev poletela 15 metrov visoko in ob nič kaj uvidevnem pristanku končala med smetnjaki in avtomobili, parkiranimi pod klancem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gas Monkey Garage (@gasmonkeygarage)

Policija iz Los Angelesa je kasneje sporočila, da je bil avtomobil posojen vozniku prav z namenom, da izvede ta divji podvig. Policija je še potrdila, da je avtomobil po »pristanku« končal med smetnjaki, ob tem pa poškodoval še dve parkirani vozili. Danes se dogodek omenja kot Tesla v Echo Parku.

Na Fox11 so poročali, da se je kaskaderski podvig zgodil na neuradnem srečanju Tesla voznikov, zato je na nekaterih posnetkih videti, kako okoli »leteče« Tesle stojijo gledalci in da je po spletu zaokrožilo kar nekaj posnetkov neposrečenega podviga, posnetih iz različnih zornih kotov. 

Voznik Tesle je pred prihodom policije pobegnil, tako da je policija za njim razpisala tiralico z denarno nagrado v višini 1.000 dolarjev za informacije, ki bi vodile do njegove aretacije.

»Trenutno nimamo opisa voznika,« so zapisali v izjavi policije iz Los Angelesa. »Tesla je bila puščena na kraju nesreče. Opravili smo pregled prekrška, zdaj bodo primer prevzeli detektivi.«