Ta barvna kombinacija velja za kultno! Se bo Volkswagen opogumil in jo znova poslal na trg?

5. 4. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Ta barvna kombinacija velja za kultno! Se bo Volkswagen opogumil in jo znova poslal na trg? (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Oboževalci ikonične izvedenke Pola se že veselijo!

Volkswagen je pestro barvno kombinacijo na avtomobilu uporabil že v 1964, ko so želeli poudariti enostavno menjavo karoserijskih delov Hrošča. Približno 30 let kasneje pa so na trg poslali Pola Harlekin. Ta je povzemal pisano barvno paleto devetdesetih let prejšnjega stoletja in je zaradi svoje unikatnosti še danes izjemno priljubljen. 

Volkswagen

Čeprav so ga sprva skoraj "črtali" iz ponudbe in nato načrtovali serijo 1000 primerkov, so na koncu prodali več kot 3.800 pisanih Polov tretje generacije, ki so nosili oznako Harlekin. Onkraj luže Volkswagen ni ponujal Pola, zato so Američani dobili okoli 270 Golfov Harlekin.

Golf, vse najboljše za 50. rojstni dan!

So barve spet in?

Zdaj so na britanskem VW Instagram profilu objavili 4 fotografije, ki najbrž namigujejo na vrnitev Harlekina; sodeč po barvni shemi in zapisu. "Barva prihaja; če veš, veš," so zapisali in navdušeni sledilci v komentarjih se strinjajo, da to utegne biti Harlekin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Volkswagen UK (@volkswagen_uk)

Polo, Golf ali kaj električnega?

Za zdaj lahko le ugibamo, kateri model bodo izbrali Nemci. Trenutno generacijo Pola so sicer v unikatni izvedenki zanje že izdelali nizozemski predelovalci pred nekaj leti. Mogoče se bodo odločili celo za električnega ID.3 ali pa bo veselo in razigrano barvno kombinacijo mogoče izbrati na več modelih. 

Volkswagen

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel