Volvo naskakuje svetovni rekord

Britanski ljubitelji in lastniki avtomobilov znamke Volvo bodo poskusili podreti rekord za najdaljšo parado vozil Volvo.

Volvo naskakuje svetovni rekord (foto: Newspress) Newspress
25. 3. 2019

Gneča na voznih pasovih je danes zelo znan pojav, toda v nedeljo, 31. marca, bo na Otoku kolona z razlogom, sestavljali pa jo bodo le Volvi. Klubi ljubiteljev, lastniki in privrženci znamke Volvo iz celotnega Združenega kraljestva bodo združili moči in poskusili podreti Guinnessov svetovni rekord za najdaljšo parado Volvov. To bodo naredili v okviru dobrodelne prireditve Volvo600.

Poskus največjega srečanja vozil tega švedskega proizvajalca bo potekal v bližini Leicestra, kjer so si izbrali dovolj velik poligon za več tisoč vozil, čeprav za rekord potrebujejo le 600 avtomobilov. Trenutni rekord so vozniki postavili na srečanju leta 2010 na Poljskem.

Organizatorji pričakujejo izjemno širok nabor vozil, ki naj bi segal vse od povojnih klasik, kot sta Amazon in P1800, prek slavnih karavanov in limuzin iz osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja ter do sodobnih modelov. Pričakujejo tako predelana vozila kot brezhibno obnovljene starodobnike in preproste družinske karavane.

Če se boste konec tedna morda potikali onkraj Rokavskega preliva in vas zanimajo Volvi, boste veseli informacije, da je dostop na prireditev prost. Zbor avtomobilov bo potekal od 12. do 14. ure, ko naj bi bili že vsi pripravljeni na parado in oceno predstavnikov Guinnessove knjige rekordov. Donacije in sredstva, ki jih bodo pridobili s prodajo spominkov, bodo namenili britanskemu društvu za boj proti raku na dojkah.