Samoten otoček, na njem pa ... star Volvo

6. 4. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Samoten otoček, na njem pa ... star Volvo (foto: Google Maps)
Google Maps

'Volvo Island' je prava znamenitost, ki ni ostala skrita niti storitvi Google Maps.

Na Google Street View najdete najbolj neverjetne prizore iz vsakdanjega življenja, pa tudi najbolj nenavadne podobe narave. Eden takšnih je otok sredi jezera v Ottawi blizu Chicaga v Illinoisu.

Po zaslugi Google Street View in Google Maps pa je ta otoček danes znan po širnem svetu, prijelo pa se ga je ime Volvo Island (op. Volvov otok).

Google Maps

Na otočku sredi jezera je namreč 'nasedel' star Volvo z letnico 2001. Srebrno limuzino, ki že vrsto let 'kraljuje' na majhni zaplati zemlje sredi jezera, ki ni veliko večja od dolžine samega vozila, je že vse od 2015 mogoče opazovati na spletnih posnetkih Google Maps in Street View.

Prava turistična atrakcija 

Volvo S80 z letnico 2001 pa je prav po zaslugi omenjenih spletnih kanalov postal prava turistična atrakcija za obiskovalce Ottawe. Odkar so avtomobil opazili, je otok prejel že več kot 200 ocen in se ponaša z oceno 4,9 na Google Maps. Celo ob ogledu satelitskega posnetka Google Earth boste lahko na gladini jezera zagledali srebrno limuzino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KT4 Performance (@kt4performance)

In kako je avtomobil končal tam? Scott Mann, lastnik otoka, naj bi leta 2012 Volva postavil na skalo. V resnici je šlo za zabavno tekmovanje, saj je želel, da tamkajšnji prebivalci ugibajo, kako se je avtomobil znašel sredi jezera. Gre sicer za umetno jezero, ki je nastalo na mestu nekdanjega rudnika.

Ko je Mann tja postavil avtomobil, je 'otok' s kopnim povezoval manjši zemeljski most, ki pa ga dandanes ni več. S pomočjo vlečnega tovornjaka je neuporabnega Volva odvlekel na otok, potem pa z bagrom prekopal tisti del zemlje, ki je povezoval 'otok' z obalo. Tako je nastal otok Volvo. Čeprav je na otoku že približno 12 let, se zdi, da je avto v dobrem stanju in brez poškodb. In glede na stanje se zdi, da bo avto tam ostal še lep čas.

Preberite še: