Voznik Toyote Prius se je odločil peljati kar po popolnoma poplavljeni cesti

Zgodilo se je leta 2015, posnetek pa je bil objavljen šele te dni in prikazuje pogumnega (ali naspametnega) voznika hibridne Toyote Prius, ki neobremenjeno orje po poplavljeni avtocesti.

Voznik Toyote Prius se je odločil peljati kar po popolnoma poplavljeni cesti (foto: ViralHog @ YouTube) ViralHog @ YouTube
14. 9. 2017

Maja 2015 so v Teksasu beležili katastrofalne poplave. Močno je bila poplavljena tudi avtocesta I-45, ki so si jo opazovalci ogledovali z varne višine nadvoza. Pod njimi je bila le voda in ob strani zapuščeni avtomobili. Nenadoma pa od nikoder skozi poplavljeno cesto pripelje Toyota Prius.

Kot je zapisal avtor posnetka, je voda na avtocesto udrla tako nenadno, da so ljudje pričeli bežati iz avtomobilov in so jih zato kar pustili ob cesti. Most, s katerega je nastal posnetek, je gostil skupino pribežanih voznikov, ki so si nemočno ogledovali situacijo pod njimi. Ko je pripeljal Prius, pa je avtor posnetka pograbil telefon in začel snemati.

Komentarji so seveda pisani, saj se na spletu ne morejo odločiti, če je bila vožnja po poplavljeni cesti pogumno ali neumno dejanje. Čeprav so vitalne komponente in akumulator pri Priusu močno zaščiteni, je voda za vozila, če pride previsoko, zelo uničujoča. Poleg tega pri takšni vožnji voznik nima nikakršne vidljivosti cestišča in lahko mimogrede naleti na luknje ali ovire. Kaj pravite vi? V sili tudi po poplavljeni cesti ali pač ne?