Vpogled v nepredstavljivo razkošno floto plovil in letal Jeffa Bezosa

13. 8. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Po zaslugi dekleta Jeffa Bezosa, ameriške medijske zvezdnice Lauren Sanchez, lahko navadni smrtnimi dobimo dober vpogled v razkošno življenje zaljubljenega para. Sanchezova ima med drugim tudi dovoljenje za letenje helikopterja, ob pogledu na Bezosovo floto vozil, plovil in letal pa se marsikomu kar zvrti.

Premoženje Lauren Sanchez ocenjujejo na 30 milijonov ameriških dolarjev, če to združimo z Bezosovim imetjem, ki šteje nekaj manj kot 200 milijard, pa postane jasno, da imamo opravka z resnično velikimi ribami. Par ima namreč v lasti vrsto helikopterjev, zasebnih letal, jaht in nepremičnin širom Amerike.

Na vrhu seznama je zasebna jahta Flying Fox, ki v dolžino meri kar 135 metrov. Bezos je zanjo odštel več kot 400 milijonov dolarjev, vsako leto pa odšteje še dodatnih 40 milijonov, le za njeno delovanje. Plovilo je opremljeno z dvema pristajališčema za helikopter, pohvali pa se lahko tudi z lastnim helikopterjem, vrednim več kot 100 milijonov.

Poleg glavne spalnice, je na krovu še deset zasebnih spalnih soban za goste, poleg tega pa še telovadnica, masažni bazen, spa in kino. Vse to je razporejeno v kar 13 nadstropjih, v višino pa slavna jahta meri kar 70 metrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Nič čudnega, da si jo v času počitnic rade izposodijo največje svetovne zvezde, vključno z Beyonce.

Koliko boste odšteli za tedenski najem? Cene se gibljejo okrog 3 milijone ameriških zelencev.

Seveda ultra bogataši ne stojijo v vrstah na letališčih in čakajo na letalske družbe, da jih spustijo v drobovje letala.

Namesto tega si lastijo floto zasebnih letal, med Bezosovimi tako izstopa Gulfstream G650ER. Zanj je lastnik Amazona odštel 65 milijonov dolarjev, v letalu pa se lahko udobno prevaža do 19 oseb (v letalu lahko spi deset potnikov).

Letalo poganjata dva Rolls-Royce motorja, končna hitrost pa tako znaša 1.110 km/h.

Preberite si še: Se Robert Golob res vozi s tem avtomobilom?

Kot omenjeno ima Lauren Sanchez dovoljenje za letenje helikopterja, leta 2016 pa je ustanovila podjetje Black Ops Aviation.

To se ukvarja s filmom in produkcijo, zato je v njeni lasti vrsta helikopterjev, ki se uporabljajo za posnetke z zraka in snemanje filmov. V floti so tudi BELL 429 w/Shotover, AS350 w/Shotover in Cirrus SR22.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu