Walkerjev Nissan Skyline R34 je našel novega lastnika, a njegova cena vas bo vrgla na zadnjico

Jasno, da to ni le »ikonični« Nissan Skyline R34, to je »Godzilla« slavnega Paula Walkerja.

Walkerjev Nissan Skyline R34 je našel novega lastnika, a njegova cena vas bo vrgla na zadnjico (foto: Profimedia) Profimedia
10. 5. 2023

O tem, da novega lastnika išče Nissan Skyline R34, že sam po sebi eden najbolj ikoničnih japonskih avtomobilov vseh časov, ki ga je svoj čas za potrebe filma Hitri in drzni vozil sam Paul Walker, smo že pisali.

Jasno je bilo, da vsota ne bo majhna, a tudi dražbena hiša Bonhams si ni upala napovedati tolikšnega končnega zneska.

Avtomobil je bil namreč prodan za kar 7-mestno številko.

Športni japonski lepotec Nissan Skyline R34 GT-R, ki ga nekateri avtomobilistični navdušenci ljubkovalno kličejo kar »Godzilla«, je pošast s šestvaljnim motorjem, ki ima v primerjavi s predhodnikoma R33 in R32 izboljšano vodljivost in udobje.

Avtomobil je bil v proizvodnji med letoma 1999 in 2002, še danes pa velja za japonsko klasiko, ki jo mora poznati vsak pravi ljubitelj bencinskih hlapov.

Ikonično vozilo, ki je pomembno zaznamovalo filmsko zgodovino, ima posebno vrednost tudi zaradi pokojnega Walkerja, po osebnih specifikacijah katerega je bilo oblikovano.

Torej brez nalepk ali norih barv laka. Prav tako so na njegovo prošnjo izdelali varnostno kletko po meri in zamenjali zadnje meglenke (iz rdečih v bele).

Avtomobil, pod predelavo katerega se podpisuje Kaizo Industries, se je pojavil v četrtem delu priljubljene franšize Hitri in drzni, vse različice, upodobljene v filmu, z izjemo te, ki se je znašla na dražbi, pa so le prazne karoserije.

Če gre verjeti opisu dražbe, je bil celo voznikov sedež še vedno nameščen v položaju, v katerem je vozil Walker.

Preden je na dražbi našel novega lastnika, je nekaj let služil kot razstavni eksponat. To je bila seveda precejšnja škoda, saj je med ljubitelji avtomobilizma ob napovedi dražbe završalo.

Cena je pričakovano visoka, a niti dražbena hiša si ni predstavljala, da bo končni izplen takšen.

Dražitelji so hitro presegli milijon, na koncu pa je avtomobil za 1.357.000 ameriških dolarjev romal k novemu lastniku.

Končni znesek je tako več kot milijon višji od cene standardnega rabljenega Nissana Skyline R34 iz leta 2000.

Preberite še: Ta kultni terenec je nazaj v svoji originalni obliki!