Z razkošno jahto na Antarktiko? To sta zvezdnika, ki sta odštela vrtoglavo vsoto za ta nepozaben »izlet«

Ha, tega potovanja se nihče ne bi branil!

Z razkošno jahto na Antarktiko? To sta zvezdnika, ki sta odštela vrtoglavo vsoto za ta nepozaben »izlet« (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2023

Pred časom smo pisali o superjahti Octopus, ki je bila nekoč last pokojnega soustanovitelja Microsofta Paula Allena, danes pa pluje po svetovnih morjih, natančneje na skrajnem jugu.

Plovilo je namreč na voljo za najem in sicer za plovbo po neobljudenih morjih Antarktike. Potovanje si lahko privoščijo le najbolj premožni, saj tedenski zakup jahte znaša kar 2,2 milijona dolarjev.

Allen je sicer za superjahto odštel 226 milijonov dolarjev, razkošna jahta pa je plod ustvarjalnosti Espena Oeina in Jonathana Quinna Barnetta. Kar 126 metrov dolga lepotica še dandanes spada med najbolj razkošne jahte, kar jih pluje naokrog, zato privlači tudi številna zvezdniška imena.

Jahta je namreč leta 2021 po dveh letih na tržišču le našla novega lastnika, ta pa se je odločil, daj jo ponudi v najem, za popotovanje po hladni Antarktiki. Potovanje bi vključevalo ogled ožine Gerlache, Port Lockroyja, kanala Lemaire in otoka Deception. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Že v začetku sta si mesti na prestižni jahti zagotovili kar dve športni ikoni – dirkač F1 Lewis Hamilton in deskar na snegu Shaun White. Ne eden ne drugi tega izrecno ni omenil na družbenih omrežjih, sta pa zato na spletu pustila nekaj drobtinic, ki potrjujejo namigovanja.

Zlati olimpijec je objavil posnetek, kako se potopi v zamrznjeno vodo, sedemkratni svetovni prvak F1 pa je objavil stilske fotografije antarktičnega ledu in divjine. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaun White (@shaunwhite)

Ko omenjeno najem Octopusa znaša 2,2 milijona dolarjev, brez vključenih stroškov (gorivo, zaloge hrane …). Vsota, ki navadnim smrtnikom ostaja nedosegljiva, je precej bolj predstavljiva za omenjena športna junaka, ki sta si v bogati karieri ustvarila zavidanja vredno bogastvo.

Preberite si še: Kako lepa gesta! V čast preminulega Kena Blocka je FIA storila to…

Octopus sicer sprejme 12 gostov, ki se lahko nastanijo v 13 razkošnih apartmajih. Noč in dan jim je na voljo 50-članska posadka.

Poleg bazena in dveh helikopterjev so v sklopu jahte še podmornica, avtonomni robotski čoln, vodni skuterji in vrsta drugih razkošnih pridobitev.