Zanimivost: Podobni trendi v avtomobilizmu in nogometu

Vsi dobro vemo, da gresta nogomet in avtomobili zelo dobro skupaj z roko v roki. No temu sicer lahko dodamo še lepa dekleta, pa vendar, če izpustimo slednje, lahko opazimo, da proizvajalci obojega v zadnjem času zelo podobno označujejo svoje najnovejše modele.

17. 8. 2017 | Promocijsko sporočilo

Proizvajalci avtomobilov svoje športne modele s terenskim karakterjem označujejo z oznako X. Pri tem gre za križance, ki so primerni tako za mestno vožnjo, kot tudi za odkrivanje brezpotij. Njihova največja kvaliteta pa je predvsem popoln nadzor v vseh razmerah, stabilnost in prilagajanje na vse vrste terena.

In tukaj lahko potegnemo zanimivo vzporednico z novim modelom nogometnih čevljev iz kolekcije Ocean Storm znamke Adidas. Pri Adidasu so z novo kolekcijo, del katere je tudi model kopačk označen z X 17.1, želeli ustvariti ultimativno obutev za hitre in spretne nogometaše, zato so razvili kopačke, ki z napredno tehnologijo prinašajo udobje, stabilnost, boljšo okretnost in popolno kontrolo nad žogo.

Z X 17.1 bo na prihodnjih tekmah igral kapetan vijoličastih Marcos Tavares

Model X 17.1 je opremljen s tankim NON STOP GRIP filmom za boljši nadzor in podplatom SPRINTFRAME za stabiliziranje hitrih sprememb gibov. Z njimi bo na prihodnjih tekmah igral kapetan vijoličastih Marcos Tavares.

Poleg vsega naštetega so nogometni čevlji iz nove Adiadasove kolekcije Ocean Storm na voljo tudi v več različicah. Tako bodo nogometni navdušenci izbirali primerno obutev za teren, ki jim pri igranju nogometa najbolj ustreza, pa naj bo to travnata površina, dvorana ali asfalt.

Del kolekcije Ocean Storm pa je tudi model ACE 17.1, ki se med drugim ponaša s PRIMEKNIT materialom in tako zagotavlja hitro obuvanje, medtem ko ikonični adidasov podplat BOOST poskrbi za neprekosljiv povratek energije.

Na kaj prisega nogometni virtuoz Lionel Messi?

Sicer v novi kolekciji Ocean Storm prednjači model NEMEZIZ 17.1, ki ga bo v letošnji sezoni obul tudi nogometni virtuoz Lionel Messi. Kopačka je zasnovana po postopku bandažiranja, ki športniku prinaša večjo varnost, oporo in ultimativno prilagodljivost.

Z revolucionarno tehnologijo TORSIONTAPES je stopalo stabilizirano, pri tveganih gibih in eksplozivni spremembi gibanja pa sistem Dual-lock poskrbi, da gleženj ostane pri miru ter tako nogometašu omogoča potrebno fiksacijo stopala. Za udobje poskrbita izjemno lahek okvir in nova prepletena preja AGILITYKNIT 2.0, ki zagotavljata mehak neposreden dotik in lahkoten, prilegajoč se občutek.

Rekreativnim in profesionalnim nogometašem bodo nove kopačke Ocean Storm omogočale neverjeten nadzor nad žogo

Zmogljivosti kopačke NEMEZIZ 17.1 bo v prihajajočih nogometnih tekmah preizkušal tudi nogometaš iz mariborskih vrst, Luka Zahović.

Za več informacij obiščite adidas.com/football ali facebook.com/adidasfootball ali sledite @adidasfootball in se na twitterju  pridružite pogovorom.