Zbirka avtomobilov Sylvestera Stallona je nekaj resnično posebnega (preverite, kaj vse se skriva v Rambovi garaži)

Sylvester Stallone brez dvoma velja za enega najbolj prepoznavnih igralcev minulih desetletij. Z vlogami kot sta Rocky in Rambo se je vpisal med nesmrtne Hollywoodske igralce, svoj sloves pa še utrdil s producentskim in režiserskim delom.

Zbirka avtomobilov Sylvestera Stallona je nekaj resnično posebnega (preverite, kaj vse se skriva v Rambovi garaži) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 5. 2022

Kaj vse pa sloviti igralec počne v prostem času? Marsikoga bo presenetilo, da je Stallone velik ljubitelj slikanja. Več kot očitno tudi telovadi, v njegovi garaži pa se skriva tudi zavidljiva kolekcija avtomobilov. Igralec je namreč velik ljubitelj jeklenih konjičkov še iz časov, ko ga ljudje na ulici niso ustavljali in prosili za avtograme ter fotografije. Kljub vrsti neuspehov in padcev je ves čas strmel naprej, danes pa žanje plodove svojega dela. V njegovi garaži namreč najdemo vrsto luksuznih avtomobilskih znamk, ki jih Rambo v prostem času rad spusti tudi na prostost.

Bentley Continental GT

Eden najbolj markantnih je Bentley Continental GT. Lepotec britanske prestižne znamke spremlja igralca že nekaj časa, pred leti pa je Stallone pripravil tudi poseben izziv poimenovan Body Transformation Challenge, katerega glavna nagrada je bil prav novi Bentley Continental GT. Dobra motivacija, za potenje v telovadnici, kaj pravite?! Poleg Bentleyja je Stallone tudi ponosni lastnik Aston Martina DBS. Črni avtomobilski lepotec je pogost sopotnik igralca na poti, saj ga nemalokrat vidijo, kako se z njim zapelje po opravkih.

Ferrari 599 GTB Fiorano

Poleg prestižnih avtomobilskih znamk z Otoka, pa Stallone prisega tudi na svoje italijanske korenine. Njegov oče je bil namreč rojen v Italiji, medtem ko igralec prihaja iz newyorške soseske Hell's Kitchen. Zaradi svojega porekla si je prislužil vzdevek Italian Stallion, ki ima mnogo skupnega s slovito italijansko avtomobilsko znamko Ferrari. Stallone je svojo garažo tako uravnovesil z Ferrari 599 GTB Fiorano, v (presenetljivo) značilni rdeči barvi. Večina avtomobilov v igralčevi garaži je namreč črnih.

Buggati Veyron

Eden najbolj prepoznavnih zvezdniških obrazov je velik ljubitelj luksuznih znamk, zato Buggati Veyron v njegovi garaži ni nikakršno presenečenje. Eden najdražjih avtomobilov svojega časa, z neverjetnimi karakteristikami, je odet v črnino, kakor večina Stallonovih avtomobilov. S kar tisoč konjskimi močmi predstavlja privlačnega sopotnika na poti, igralca pa pogosto videvajo med vožnjo z Veyronom po ulicah Los Angelesa. Nekaj posebnega je tudi njegov »custom made« Ford Mustang GT, ki privlači poglede na ulici.

Nič nenavadnega ni tudi, da so v Stallonovi garaži pristali številni avtomobili, s katerimi je nastopil tudi v filmih. V filmu Kobra (1986) je ta ko sedel za volan 1950 Mercuryja, izdelanega posebej za potrebe filma. Avtomobil je bil takrat ocenjen na vrtoglavih 250 tisoč ameriških dolarjev, v 1994 pa so ga ukradli iz Stallonove garaže. Igralec ni vrgel puške v koruzo in po 17 letih lova mu je uspelo avtomobil ponovno zapeljati nazaj, v garažo. V Stallonovi garaži je tudi Ford F-100 iz leta 1955, ki so ga uporabili tudi pri snemanju prvega filma Plačanci.

S tem pa avtomobilov, ki so slovitemu Rockyju Balboi pri srcu še zdaleč ni konec. Luksuz upravičeno zastopa tudi Rolls-Royce Phantom s kar 453 konjskimi močmi, nekaj posebnega pa je tudi Hiboy Hot Rod letnik 1932.