AMZS pripravil dobrodelno akcijo za otroke iz ogroženih družin. Pomagate lahko tudi vi!

Vsak otrok se razveseli kolesa, ki predstavlja za mlade nadobudneže prvi korak v mobilni samostojnosti. A kolesa so s časom postala tudi draga investicija, zato si jo vedno in povsod ne morejo privoščiti vsi starši. Zato so pri AMZS v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi začeli z akcijo zbiranja rabljenih koles, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje podarila otrokom iz socialno ogroženih družin.

 

AMZS pripravil dobrodelno akcijo za otroke iz ogroženih družin. Pomagate lahko tudi vi! (foto: AMZS) AMZS
22. 10. 2021

Tako so do sedaj že pridobili deset koles, s podporo projekta 'Varno na kolesu', ki izobražuje šolarje, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, bodo novi lastniki koles dobili tudi zaščitne kolesarske čelade. »Pri donacijah koles smo se doslej soočali s težavami, da marsikatero kolo, ki bi ga na ta način lahko dobili, ni bilo tehnično brezhibno«, je izkušnje s terena predstavila Tanja Petek, sekretarka ZPM Ljubljana Moste – Polje.

Da bi otroci dobili primerno ohranjena in z vidika varne vožnje ustrezna kolesa, je AMZS zasnoval projekt zbiranja rabljenih koles »Kolesa za vse!«. Kdor ima doma kolo, otroško ali odraslo, ki ga ne uporablja, je pa še v takšnem tehničnem stanju, da ga je mogoče z minimalnim vložkom popraviti, ga lahko pripelje na najbližje avto-moto društvo oziroma klub ali na sedež Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani.

Celoten seznam prevzemnih mest za rabljena kolesa najdete tudi na spetni strani AMZS.

AMZS bo s pomočjo sodelujočih kolesarskih servisov poskrbel, da bodo serviserji kolesa pregledali in popravili, nato pa jih bo predal ZPM Ljubljana Moste – Polje, ki bo bdel nad tem, da bodo kolesa prišla v prave roke. 

Vodja področja AMZS članstvo Davorin Smodiš pa je dodal: »Nenazadnje pa ima zbiranje rabljenih koles tudi pomembno okoljsko sporočilo: popravilo in ponovna uporaba kolesa sta za okolje bistveno bolj prijazna kot izdelava in nakup novega.«