Anketa in nagradna igra: Kaj za vas pomeni naziv Slovenski avto leta?

Prvi del izbora je stekel pred nekaj dnevi. Boste sodelovali v njem?

Anketa in nagradna igra: Kaj za vas pomeni naziv Slovenski avto leta? (foto: Uroš Modlic) Uroš Modlic
13. 10. 2022

Prva faza letošnjega izbora za Slovenski avto leta je v polnem teku. Gre za že 31. ponovitev tekmovanja, ki ima na naših tleh na tovrstnem področju najdaljšo tradicijo in tudi največji ugled. To ne nazadnje dokazuje tudi dejstvo, da avtomobilski zastopniki prav radi na zadke svojih avtomobilov nalepijo pripis, s katerim se pohvalijo, da je njihov avtomobil dosegel ta naziv.

V preteklosti se je kot veliki zmagovalec izbora dokazal Volkswagen Golf, saj je nagrado osvojil kar štirikrat od leta 1993 naprej, najprej s četrto generacijo leta 1999. Volkswagen je na drugi strani slavil kar devetkrat. Nabor zmagovalcev je bil ob tem precej raznolik, še posebej na začetku, ko je recimo na čisto prvem izboru slavil premijski BMW serije 3 Coupe.

Zanimivo pri tem je, da ima prav omenjena nemška znamka letos v prvem delu izbora največ predstavnikov za laskavi naslov, kar tri, od vas, bralcev, pa je odvisno, ali se bo kateremu izmed njih uspelo uvrstiti v finale. Prvi krog glasovanja že poteka, največ enkrat na teden pa lahko iz istega IP-naslova glasujete prek spodnje povezave:

Izpolnite glasovnico in nam pomagajte izbrati Slovenski avto leta 2023!

Hkrati smo za vas pripravili manjšo nagradno igro. V spodnjem vprašalniku nam zaupajte, kateremu avtomobilu boste namenili svoj glas v izboru za Slovenski avto leta 2023. Izžrebali bomo tri srečneže, ki bodo prejeli praktične nagrade.