Bo upravičil svoje ime? Oglejte si prve fotografije novega Astona Martina DB

Prihaja nova generacija priljubljenega Bondovega vozila …

Bo upravičil svoje ime? Oglejte si prve fotografije novega Astona Martina DB (foto: Aston Martin) Aston Martin
17. 5. 2023

Britanski avtomobilski proizvajalec Aston Martin je javnosti predstavil nekaj ne preveč povednih fotografij naslednika DB11, ki bo luč sveta ugledal v zadnjih dneh maja.

Slike, ki kaj dosti ne razkrivajo, naj bi tako prikazovale obrise novega DB12 (glede na tradicijo, je to najverjetnejša oznaka za težko pričakovano vozilo).

Aston Martin si je tudi zaradi uspehov na številnih prestižnih dirkah hitro pridobil sloves proizvajalca elegantnih in visoko zmogljivih športnih avtomobilov na svetu.

Prav pod budnim očesom britanskega podjetnika Davida Browna pa so nastali najbolj sloviti Aston Martinovi modeli, znamka pa se mu je poklonila s tem, da je modele poimenovala z njegovimi inicialkami DB.

Med najbolj ikonične Aston Martinove modele brez kančka dvoma spadajo tisti, ki jih je svoj čas vozil najbolj slavni tajni agent 007.

Prav DB5 je pridobil svetovno slavo s pojavnostjo v filmu Goldfinger, leta 2004 pa je znamka z DB9 zaznamoval novo obdobje v svoji dolgoletni zgodovini.

Zdaj prihaja naslednik DB11, ki bo moral upravičiti sloves svojih predhodnikov. V Astonu Martinu so prepričani, da bo avtomobil začel "novo dobo vodilne zmogljivosti v razredu, vozne dinamike in ultra-razkošja".

Prav tako naj bi vozilo ponujalo "izjemno zmogljivost in natančno vozno dinamiko".

"Ta težko pričakovani športni avtomobil se bo osvobodil norm sektorja GT," so prepričani pri britanski znamki, ob tem pa dodajajo: "Avtomobil predstavlja nov nivo mobilnosti, ki bo obeležila 75 let Aston Martinove ikonične linije DB izjemnih ročno izdelanih britanskih športnih avtomobilov."

DB12 bo luč sveta ugledal 24. maja.

Preberite še: Francozi bodo na razstavi udarili z novim Rafalom