Francozi bodo na razstavi udarili z novim Rafalom

Renault razkriva ime svojega novega kupejevskega športnega terenca višjega razreda, ki bo razkrit 18. junija pred mednarodno letalsko in vesoljsko razstavo na letališču Le Bourget pri Parizu.

Francozi bodo na razstavi udarili z novim Rafalom (foto: Renault) Renault
16. 5. 2023

Rafale zaokroža ponudbo modelov znamke s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech in zasnovanih na konstrukcijski osnovi CMF-CD. Po modelu Austral, športnemu terencu s petimi sedeži, in Espace, športnemu terencu s petimi ali sedmimi sedeži, bo novi Rafale naslednji paradni konj Renaulta in bo okrepil ofenzivo znamke v segmentu D.

Navdih za izbiro imena prihaja iz slavne letalske preteklosti Renaulta. Za razumevanje povezave znamke z letalstvom se je treba vrniti v preteklost, na začetek 20. stoletja. Tedaj je bil Renault pionirski izdelovalec motorjev z notranjim zgorevanjem ne le za kopenska vozila, ampak tudi za vlake in letala. Leta 1933 je Renault kupil francoskega proizvajalca letal Caudron in ustanovil podjetje Caudron-Renault. Vsa letala so poimenovali po vetrovih in prav tako tudi C460, tekmovalno enosedežno letalo za doseganje rekordov, ki je bilo leta 1934 preimenovano v Rafale.

Preberite še: Prenovljeni Francoz pripravljen, da še naprej navdušuje Slovence!

Rafale prihaja, Austral pa je že tu. Mi smo ga pospremili tudi s kamero: