Knjiga, ki vam lahko spremeni stanje na bančnem računu ... V obe smeri!

Redke so knjige izpod peres slovenskih avtorjev, ki se ukvarjajo z avtomobilistično zgodovino. Kaj šele s starodobniki in njihovim investicijskim potencialom. Bruno Kuzmin se je lotil ravno te tematike.

Knjiga, ki vam lahko spremeni stanje na bančnem računu ... V obe smeri! (foto: SVA) SVA
22. 12. 2021

»Pozabite na vrednostne papirje, zlato, diamante, obveznice, valutne stavnice in temu podobne naložbene špekulacije. Obetavne in morda res zelo varne donose prinašajo klasični avtomobili prestižnih znamk. Njihov potencial naj bi bil še vedno izjemen, čeprav so nekateri zabeležili v zadnjem desetletju enormno rast vrednosti, ki ji ni sledil skoraj noben borzni indeks. Nekoč so bili nekateri med njimi celo črni rački avtomobilske industrije, danes so beli labodi, ki bi jih rad imel v garaži ali finančnem portfelju marsikdo.«

S temi uvodnimi besedami pospremi avtor Bruno Kuzmin svojo knjigo o starodobnikih, njihovem zbiranju in naložbenem potencialu, ki ga prinašajo klasični avtomobili nekdanjih časov. Knjiga prinaša na 160 straneh v pokončnem A4 formatu opise 65 starodobnikov. Avtor opisuje posamezen model vozila od njegovega rojstva, razvoja različnih izvedb, posebnih serij, do zatona.

Dober vodič - ki je na voljo le članom zveze

Istočasno avtor, sicer strojnik po izobrazbi, ki je kar 25 let preživel tudi kot avtomobilistični novinar v časniku Delo in Slovenske novice, objektivno in tehnično strokovno opiše karakteristike avtomobila in morebitni potencial za naložbo. Na koncu članka je naveden povzetek tehničnih podatkov o eni izmed različic avtomobilov, kar je dobra osnova Tehničnim komisarjem SVS, ko ocenjujejo takšno vozilo.

Knjigo 'Avtomobili vaše in naše mladosti - od strasti do naložbe' sta sicer izdali Zveza Slovenskih Društev Ljubiteljev Starodobnih Vozil – Zveza SVS in Društvo Adria Classic Koper. Knjiga je natisnjena v 2600 izvodih, ki so bili brezplačno razdeljeni med člane Zveza SVS. In tako boste lahko knjigo na žalost prebrskali le, če ste član zveze ali pa vam jo odstopi kak prijatelj.