Malce drugačen Porschejev salon v Ljubljani

Znamka Porsche je zdaj prisotna tudi v centru Ljubljane. V okviru projekta »Porsche now, pop up store« so pri zastopniku te znamke v centru Ljubljane za šest mesecev odprli 100 kvadratnih metrov velik salon, ki pa ni namenjen le prodaji.

Malce drugačen Porschejev salon v Ljubljani (foto: az) az
19. 6. 2021

V njem se bodo namreč lahko mimoidoči seznanili s ponudbo vozil in novimi tehnologijami, v njem bodo predstavljali najrazličnejše modele, od Taycana do 911 ali Macana, v posebnem konfiguratorskem kotičku pa bodo lahko potencialni kupci s pomočjo strokovnjakov sestavili svoj idealni avtomobil in se podučili o novih tehnologijah, ki vedno bolj prodirajo v svet avtomobilov.

Poleg tega bodo popestrili dogajanje tudi pred salonom z različnimi tematskimi dogodki, od »open top« dogodka s Porschejevimi kabrioleti, predstavitvijo električnih avtomobilov, križancev ter do tako imenovanih »heritage« dogodkov. Na njih bodo ljubitelji avtomobilov lahko videli takšne in drugačne nekdanje Porschejeve modele, ki so soustvarjali tudi zgodovino avtomobilizma.

»Tudi za nas je to neke vrste eksperiment. Želimo znamko približati prav vsem, ki jih zanimajo avtomobili in tehnologija. Take salone poznajo že v mnogih večjih mestih po Evropi, omenim naj samo Berlin ali Atene, v tem koncu Evrope pa smo v Ljubljani med prvimi. Trenutno naj bi bila ta salon odprt do januarja 2022, po tem si želimo znamko predstaviti še v kakšnem drugem slovenskem mestu,« je ob otvoritvi dejal Vasja Potočnik, vodja blagovne znamke Porsche v Sloveniji.