Kdaj prihaja električni 911?

Porsche je na letni novinarski konferenci potrdil tudi prihod električnega modela SUV s tremi vrstami sedežev.

Kdaj prihaja električni 911? (foto: Porsche) Porsche
14. 3. 2023

Izvršni direktor Porscheja Oliver Blume je povedal, da želijo s tem modelom nagovarjati predvsem kitajski in ameriški trg, ki sta za nemško znamko izjemno pomembna. To pa seveda ne bo edini električni SUV v njihovi ponudbi.

Novi Porsche Cayenne bo prilagojen času in razmeram

Najprej manjši

Porsche bo najprej začel prodajati električnega Macana - že prihodnje leto. Električnega Cayenna so napovedali kot 4. generacijo tega modela, torej ne bo temeljil na njegovi trenutni 3. generaciji. Ta bo naslednji mesec pomlajena. Cayenne bo elektrificiran zadnji, na trg bo prišel po letu 2025.

Kaj pa kupeji in kabrioleti?

Športnega 718, ki ima trenutno sredinsko nameščeni boxer motor, bo začela elektrika poganjati leta 2025. Kultni 911 bo motor na notranje zgorevanje zagotovo obdržal še do 2030, vendar lahko še to desetletje pričakujemo hibridno različico.

Z elektrifikacijo svoje ponudbe želi Porsche do leta 2030 izpolniti cilj, da bo izmed vseh novih prodanih vozil vsako leto vsaj 80 % električnih.

Več omejenih izdaj

V prihodnjih letih nameravajo prilagoditi ponudbo in cene, kar bo privedlo do več posebnih izvedenk in omejenih serij njihovih modelov. Razširili bodo tudi oddelka Porsche Sonderwunsch (posebne želje) in Porsche Classic, kjer se posvečajo starejšim modelom.

Fotografije: promocijsko gradivo

 

Preberite še: 15 let je bila na dnu reke. Zdaj bo ikona devetdesetih dobila novo življenje!

Priporočamo tudi: Trg še vedno pada, a eni znamki se lahko smeji!