Trg še vedno pada, a eni znamki se lahko smeji!

Dvojno vodstvo ene znamke na vrhu lestvice, med električnimi "presenečenje"? To so zadnji podatki prodaje vozil na slovenskem trgu!

Slovenski avtomobilski trg si tudi v februarju še ni opomogel od skromne lanske prodaje, ki je bila celo druga najslabša v obdobju po osamosvojitvi. Prejšnji mesec je bilo namreč prvič registriranih 3805 novih osebnih avtomobilov, oziroma 51 manj kot v lanskem februarju. Kljub temu pa je »bilanca« po dveh mesecih pozitivna, saj so kupci registrirali 8179 novih štirikolesnikov, to je 54 več kot v lanskem prvem dvomesečju.

Na prestol najbolje prodajanega avtomobila se je že v začetku leta vrnil Renault Clio, ki ima s 473 prodanimi primerki udobno prednost pred sorodnikom Capturjem (254), slednjemu pa na tretjem mestu tesno sledi Toyota Corolla. V »top 10« so še Fiat 500, Škoda Kamiq, Volkswagen T-Roc, Dacia Sandero, Volkswagen Tiguan, Dacia Duster in Volkswagen T-Cross. Volkswagen sicer vodi med znamkami pred Renaultom, Toyoto Škodo in Kio.

Med električnimi avtomobili je po dveh mesecih v vodstvu Tesla model Y, pred Volkswagnom ID.4 in Cupro Born. Precej zaskrbljujoče je še vedno pri lahkih gospodarskih vozilih, v prvem dvomesečju jih je bilo prvič registriranih 1220 oziroma 273 manj kot v enakem obdobju lani. Najbolj priljubljeni dostavnik ostaja Ford Transit Custom, sledita mu Renault Master in CitroëJumper.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol