Se tudi vi sprašujete, kakšen je končen dogovor podjetja Bolt in MOL glede uporabe električnih skirojev v prestolnici?

Dogovor določa, da bo uporaba zelenih električnih skirojev Bolt dovoljena tudi v ljubljanski peš coni, vendar pod TEM pogojem!

Se tudi vi sprašujete, kakšen je končen dogovor podjetja Bolt in MOL glede uporabe električnih skirojev v prestolnici? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 9. 2022

Mestna občina Ljubljana in vodstvo podjetja Bolt sta podpisala dogovor glede uporabe električnih skirojev v prestolnici.

Dogovor določa, da bo uporaba električnih skirojev dovoljena tudi v ljubljanski peš coni, vendar pod pogojem, da se bo ob vstopu v peš cono njihova hitrost samodejno znižala na pet kilometrov na uro.

Kakšna so pojasnila župana prestolnice? 

Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića si v Ljubljani želijo sodobnih storitev, kot so električni skiroji, vendar ne za ceno varnosti pešcev. Peš cona je namenjena pešcem.

"Nihče nima pravice, da bi zato, da bi zaslužil več, spravljal pešce v nevarnost," je poudaril na današnji skupni novinarski konferenci občine in podjetja Bolt.

Skladno z dogovorom se bo hitrost električnih skirojev znižala na pet kilometrov na uro, ko bo uporabnik vstopil v ljubljansko peš cono. Predstavnik Bolta Matej Černe je zagotovil, da so v podjetju že prilagodili hitrost skirojev v ljubljanski peš coni in izrazil zadovoljstvo s podpisanim dogovorom.

Kmalu zaračunavanje parkirnih mest 

Dogovorili so se tudi, da bo Bolt pripravil seznam potencialnih točk za parkiranje, na katerih bodo uporabniki lahko pustili električne skiroje po njihovi uporabi. Janković napoveduje, da bo občina do novega leta te prostore za pakiranje nudila brezplačno, kasneje pa zanje začel zaračunavati uporabnino.

Njene višine Janković danes še ni želel razkriti, poudaril pa je, da bo šlo za simboličen znesek, s katerim ljubljanska občina ne bo zaslužila.

Spomnil je še, da bo občina s prvim oktobrom poostrila ukrepe za vožnjo z motornimi vozili v ljubljanski peš coni.

Članek je bil predhodno objavljen na Metropolitan.si
Fotografije: profimedia in uredništvo Metropolitan.si

Preberite še: Preverite, do kdaj boste morali rožnato vozniško dovoljenje zamenjati za novo

Priporočamo tudi: Renault bo v sredini oktobra predstavil novo Katro, takšne so podrobnosti