Tatra

Čeprav najbolj znana po proizvodnji vozil, pa je češko podjetje Tatra svojo pot leta 1850 začelo s izdelavo kočij, nadaljevalo s proizvodnjo železniških vozil, nato pa leta 1897 izdelalo svoj prvi avtomobil. Prvi tovornjak je nato sledil šele leto dni kasneje. Osebni avtomobili so bili že v začetku zasnovani sodobno, tako je leta 1915 iz tovarne zapeljal model U-type z zavorami na vseh štirih kolesih. Vseeno pa je Tatra vedno …

Čeprav najbolj znana po proizvodnji vozil, pa je češko podjetje Tatra svojo pot leta 1850 začelo s izdelavo kočij, nadaljevalo s proizvodnjo železniških vozil, nato pa leta 1897 izdelalo svoj prvi avtomobil. Prvi tovornjak je nato sledil šele leto dni kasneje. Osebni avtomobili so bili že v začetku zasnovani sodobno, tako je leta 1915 iz tovarne zapeljal model U-type z zavorami na vseh štirih kolesih. Vseeno pa je Tatra vedno večji poudarek namenjala tovornim vozilom in naposled je s konec proizvodnje modela T700 leta 1997 ugasnila tudi proizvodnja osebnih avtomobilov.

Modeli

Testi

Tatra 613

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri