Trabant

Vzhodnonemška avtomobilska znamka Trabant je še eden izmed rezultatov bitke med vzhodom in zahodom, ki se je bila v Nemčiji po drugi svetovni vojni. Predstavljal je odgovor na Volkswagnovega hrošča, prvi primerki pa so na ceste zapeljali leta 1957. V 34 letih obstoja je tovarna predstavila zgolj en avtomobil, model P50, ki je bil sprva na voljo kot dvovratna limuzina, kasneje pa tudi kot trivratni karavan. Posebnost avtomobila je bil …

Vzhodnonemška avtomobilska znamka Trabant je še eden izmed rezultatov bitke med vzhodom in zahodom, ki se je bila v Nemčiji po drugi svetovni vojni. Predstavljal je odgovor na Volkswagnovega hrošča, prvi primerki pa so na ceste zapeljali leta 1957. V 34 letih obstoja je tovarna predstavila zgolj en avtomobil, model P50, ki je bil sprva na voljo kot dvovratna limuzina, kasneje pa tudi kot trivratni karavan. Posebnost avtomobila je bil majhen dvotaktni motor s prostornino 0,5 litra, katerega je nato v različici P60 zamenjal nekoliko večJi sklop s prostornino 0,6 litra. Avtomobil je bil znan tudi po svoji karoseriji, izdelani iz plastike.

Testi

Trabant Tramp

Trabant 601

Ostali članki

Zgodovina: Trabant - plastični predhodnik Volkswagna Pola

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri