Wartburg

Čeprav se v avtomobilskem svetu ime Wartburg za kratek čas šestih let pojavi že dve leti pred koncem 19. stoletja, ko tovarna Automobilwerk Eisenach to ime nameni enemu svojih prvih avtomobilov, pa je znamka Wartburg kot jo poznamo danes nastala šele leta 1956. V svoji 35-letni zgodovini je podjetje predstavilo 6 različnih modelov avtomobilov, vsem pa je bil do leta 1988 in predstavitve modela 1.3 skupen trivaljni dvotaktni motor. Podjetje …

Čeprav se v avtomobilskem svetu ime Wartburg za kratek čas šestih let pojavi že dve leti pred koncem 19. stoletja, ko tovarna Automobilwerk Eisenach to ime nameni enemu svojih prvih avtomobilov, pa je znamka Wartburg kot jo poznamo danes nastala šele leta 1956. V svoji 35-letni zgodovini je podjetje predstavilo 6 različnih modelov avtomobilov, vsem pa je bil do leta 1988 in predstavitve modela 1.3 skupen trivaljni dvotaktni motor. Podjetje je zaradi zastarelosti vozil in neučinkovite proizvodnje propadlo aprila 1991, njegove prostore pa je prevzel Opel.

Testi

Wartburg

Wartburg 1.3

Wartburg 353 W tourist

Wartburg 1000

Wartburg 1000 de luxe

Wartburg 1000

Ostali članki

Zgodovina: Wartburg - oče in sin BMW-ja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri