Izbor Slovenski avto leta 2019: v zakulisju dogajanja (video)

Kaj vse se je dogajalo na Vranskem, kaj smo pripravili bralcem, ki smo jih povabili na dogodek, in kaj menimo o zmagovalcu? Odgovori v priloženem videu.

Izbor Slovenski avto leta 2019: v zakulisju dogajanja (video) (foto: Uroš Modlic) Uroš Modlic
16. 1. 2019

V nedeljo smo v Sloveniji dobili nov slovenski avto leta za leto 2019. Laskavi naziv si je že tretjič priboril Ford Focus, ki je lani na slovenske ceste zapeljal v svoji četrti generaciji. Kot smo že poročali, je v finalu slavil s 57 točkami od 60 možnih (prav vsa uredništva, ki so sodelovala pri izboru, so zmagovalcu namenila vseh šest možnih točk, na tretje mesto pa so ga postavili bralci). Pri izboru je tako letos sodelovalo največje število uredništev do zdaj – devet – nikakor pa to ni edina novost, predstavljena v sklopu izbora Slovenski avto leta.

Prvič v 27-letni zgodovini tekmovanja smo namreč k sodelovanju povabili tudi bralce, ki so tako lahko z nami preizkusili vseh pet finalistov in pobliže spoznali avtomobile ter delo novinarjev, zanje pa smo pripravili tudi štiri delavnice na temo povezljivosti, varnosti pogonov ter uporabnosti, ki jih prinašajo novi avtomobili.

Zmagovalec je torej že znan, smo pa za vas pripravili še kratek videoprispevek o tem, kaj vse se je na Vranskem dogajalo pretekli vikend, kako izbor dojemamo sami in kako so bili z dogajanjem zadovoljni bralci. Bojda bi si želeli, da bi na leto pripravili več takih dogodkov. Če ne prej, se tako vidimo prihodnje leto!