Na Pagu so odprli najbolj luksuzen kamp na Jadranu. Cene pa ... absurdne?

15. 5. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Na Pagu so odprli najbolj luksuzen kamp na Jadranu. Cene pa ... absurdne? (foto: Aminess Avalona Camping)
Aminess Avalona Camping

Parcele z zasebnimi bazeni. Kaj pa o tem mislite vi?

V zadnjih nekaj letih se število lastnikov avtodomov iz leta v leto povečuje, kljub drastičnemu vzponu cen zadnjih let. Nekaterim avtodomi odličen način preživljanja prostega časa in enostavno premikanje med priljubljenimi kraji, spet drugim bolj udoben način preživljanja počitnic v neokrnjeni naravi.

Luksuzni kamp na Pagu

A ljudje smo si različni. Če večina lastnikov avtodomov še vedno prisega na mirne kampe in prijetno senco borovcev, obstajajo tudi taki, ki si želijo še nekaj več luksuza. Za tiste je svoja vrata na otoku Pagu odprl prvi kamp s petimi zvezdicami na tem priljubljenem hrvaškem otoku, pa tudi sicer eden redkih luksuznih kampov na Hrvaškem. Aminess Avalona Camping Resort je ob zahodni strani kraja Povljana na južni strani otoka Pag.

Aminess Avalona Camping

In kaj je pri tem kampu tako luksuznega? Poleg mobilnih hišic z bazeni bodo namreč lastnikom avtodomov (tudi šotorov) na voljo parcele z zasebnim bazenom. Ja, prav ste slišali! Razkošne parcele tik ob morju so edine tega tipa na Hrvaškem. V kampu je namreč kar 180 zasebnih bazenov, nekateri so nameščeni ob mobilnih hišicah, drugi na posebnih luksuznih parcelah za kampiranje.

V ponudbi je 32 parcel, imenovanih Mega Luxury Mare, z bazenom v prvi vrsti ob morju, ki imajo svoj bazen z ogrevano vodo (28-30 stopinj). Poleg omenjenih bodo na voljo tudi 'običajne' parcele, 'le' z elektriko, odtokom in vodo.

Kamp je vrata odprl 26. aprila, njegova luksuzna ponudba pa je bila med ljubitelji kampiranja deležna mešanih odzivov.

Mešani odzivi lastnikov avtodomov

Pod objavo v skupini Slovenski avtodomarji se je namreč razvila zanimiva debata o tem, ali se tovrstna luksuzna infrastruktura ploh še šteje kot kampiranje. Nekateri se sprašujejo, zakaj bi morali imeti ob hiški ali na parceli zasebni bazen, spet drugi so prepričani, da tovrstna infrastruktura podpira individualnost, ki je daleč od filozofije prvotnega kampiranja. Zaslediti je tudi zadovoljne komentarje, ki menijo, da bodo novodobni kamperisti se tu lahko drenjali, posledično pa bo več prostora v drugih kampih, bolj naklonjenih naravi. Drugi so nesrečni, češ da so uničili še zadnjo zaplato gozda na otoku Pagu.

Omeniti velja, da tovrstna luksuzna ponudba ni nič kaj poceni. Eden izmed uporabnikov Facebook skupine je namreč po informativnem predračunu za obdobje dveh tednov v glavni sezoni (27. 7. do 10. 8.) in za štiri odrasle osebe dobil vrtoglav končni znesek – 5.474 evrov. Torej skoraj 400 evrov na dan za luksuzno parcelo z zasebnim bazenom, tik ob morju.  

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk