Robeta je svoj avtodom postavila na še eno šasijo; kaj vse ponujajo?

Slovenski proizvajalec avtodomov na platformi kombiniranih vozil Robeta je predstavil še en model. Pravzaprav gre za uveljavljeno nadgradnjo - na novi platformi. Gre torej za avtodom Apollo, ki so ga izdelali na platformi četrte generacije modela Opel Movano. To je hkrati prvi njihov model na Oplovi šasiji.

Robeta je svoj avtodom postavila na še eno šasijo; kaj vse ponujajo? (foto: Robeta) Robeta
6. 8. 2023

Oplov novi Movano je nastajal na Stellantisovi osnovi (prejšnji modeli skupaj z Renaultom), torej je Movano tesen sorodnik Fiatovega Ducata, Citroëna Jumperja in Peugeota Boxsterja.

Movano je del družine četverčkov

Na voljo je sicer v štirih dolžinah in treh višinah, z največjo skupno dovoljeno maso štirih ton, kot avtodom pa homologiran za 3,5 tone. Za pogon so na voljo trije dizelski motorji (2,2 l) z 88, s 103 in 121 kW. Robetin Apollo na platformi Movana je sicer najdaljši na tej platformi s skupno dolžino 6,36 metra in udobjem za štiri potnike – vključno z dvižno streho, pod katero je dodatna postelja (145x220 cm) – osnovna je namreč v zadku z dolžino kar 2,1 metra (širina 187 cm).

Dobro izraba prostora, precej opreme in inovativno pohištvo

Apolla sicer odlikujejo dobra izraba prostora in ogromno odlagalnih površin, opremljen je tudi z urejeno kopalnico, kuhinjskim delom z dvema plinskima kuhaloma in 90-litrskim hladilnikom. Sicer pa ima Apollo tudi nekaj drugih opcij notranje ureditve, recimo takšno, primerno za navdušene kolesarje.

Ena od posebnosti je tudi uporaba lahkega pohištva iz materiala Air, ki uporablja reciklirano plastiko, s čimer prihranijo do 220 kg mase. Zelo pomembno pri dodatni obremenitvi avtodoma, ki lahko hitro preseže mejo.

Kmalu bomo lahko Apolla na Movanovi osnovi tudi podrobneje predstavili.

Preberite še: Kaj, če z avtom zapeljete v globoko vodo? Že na videz nedolžna luža je lahko usodna!

BONUS VIDEO: Žiga Jelar: "zakaj je meni sploh tega treba, mar bi šel v nek šport, kjer bi dirkal z avtomobili."