Kolumna: Dušan Lukič16

16 morda ni odgovor na vprašanje o Vesolju, življenju in sploh vsem, je pa 16 let zelo dolga doba. Dovolj dolga, da človek pozabi marsikatero podrobnost. Zato ne vem čisto točno, kaj vse se je dogajalo 27. oktobra 2003, sem si pa dobro zapomnil, kaj se je tisti dan zgodilo.

16 (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
14. 10. 2019

Takrat sem prevzel volan Avto magazina, najbolj znanega, najbolj vplivnega in najbolj strokovnega avtomobilističnega medija pri nas. Revija neprekinjeno izhaja že od leta 1967, kar je rekord ne le med avtomobilističnimi revijami, temveč tudi med revijami na splošno.

V 16 letih se je pri Avto magazinu veliko spremenilo. Revija je zdaj mesečnik, imamo najbolj obiskano avtomobilistično spletno stran na Slovenskem, udomačili smo se na družbenih omrežjih in video je nekaj, kar nas spremlja vsak dan.

Podobno velja za ekipo: nekaj članov se ji je pridružilo v kasnejših letih, nekaj tistih, ki so bili takrat v ekipi, se je odpeljalo po novih poteh ali pa so nas žal dokončno zapustili. A enega se še posebej spomnim iz časov, ko sem prevzel vajeti Avto magazina. To je Saša Kapetanovič, ki je bil takrat nadobuden mlad fotograf in si je želel le dvojega: fotografirati avtomobile in z njimi dirkati. Obojega je v preteklih 16 letih naredil ogromno, vmes je postal urednik fotografije, vodja testne ekipe in urednik Avto magazinove digitalne redakcije.

Zakaj pišem o njem? Ker bo dobra dva tedna po izidu te številke Avto magazina postal nov odgovorni urednik celotnega Avto magazina. Natančneje, to bo postal 27. oktobra, točno 16 let po tem, ko sem to priložnost dobil jaz. Prepričan sem, da bo vsaj tako dober, dosleden in tudi drzen urednik, kot sem bil sam, in da bo revijo dokončno in uspešno popeljal v digitalno dobo.

In jaz? Ni mi težko priznati, da je bilo teh 16 let sicer zelo napornih, a sem užival. Ne le zaradi tisočev avtomobilov, ki sem jih preizkusil, predvsem zato, ker sem vedno imel izjemno ekipo, ki sem ji lahko zaupal. Hvala, Saša, hvala, Sebastjan, hvala, Peter, hvala, Tomaž, hvala, Matija, Jure, Matevž in številni drugi. In hvala, Aljoša, pa čeprav tega ne boš mogel prebrati. Brez vseh teh ljudi bi bilo 16 let le številka, s takšno ekipo pa so bila to leta ustvarjanja skupaj s prijatelji.

Bilo je odlično. Vseh 16 let. Verjamem, da bo tudi naslednjih vsaj 16 let v novi službi enako zanimivih, napornih, uživaških – in električnih.

Poleg tega pa, no, saj veste, kako je: samo desni in levi ovinek sta, a med njima je neskončno izzivov in pri meni je vedno štela tudi pot, ne samo cilj.