Luknja ...

Ne v pločevini, v glavi. In ne od toče, ampak od pomanjkanja pameti. Česa drugega si o tistih, ki so pripravljeni tvegati življenje zaradi toče, ne morem misliti.

29. 8. 2008

Nekako še razumem, da je kdo pripravljen tvegati buško ali presekano kožo, ko na avto, parkiran pred hišo, vrže odejo, da ga zaščiti pred točo (mimogrede: odeja ali dve med veliko točo ne pomagata prav nič), ne razumem pa bebcev, ki so se sposobni na cesti, še posebej avtocesti, ustavljati pod nadvozi in v predorih, kot se letos dogaja že vse poletje.

Takšni vozniki ne dokazujejo le, da pameti niso videli niti od daleč, temveč tudi, da jim je popolnoma vseeno za življenja vseh okoli njih, tudi sopotnikov, morda žene ali otrok. Zanje je, glede na to, kako se obnašajo, sicer popolnoma vseeno, a tistih nedolžnih okoli mi je pač žal. Kajti ko bo bebce s sabo odnesel 40-tonski vlačilec, bodo žrtve tudi tisti, ki niso za volanom.

Poleg tega pa: kaj, za hudiča, spet počnejo policaji? Merijo hitrost tik pred cestninskimi postajami? Ali morda meter ali dva za tablo z oznako naselja? Očitno imajo tako nesposobne šefe, da v vseh letošnjih nevihtah (in ob vseh nevihtah leta in leta prej, pojav namreč ni nov) še niso doumeli, da je na slovenskih cestah na kupe praznoglavcev, ki se ustavljajo, kjer ni treba, takoj ko zaropota toča.

Zakaj se ob napovedi tovrstnih pojavov (in meteorologom je treba priznati, da so pri tem kar natančni) enostavno ne postavijo na kritična mesta in ne poskrbijo, da do ustavljanja ne pride (ali pa, ker jim gre kaznovanje že leta bolje od rok kot preventiva, takšnih voznikov vsaj ne kaznujejo). Seveda, odgovor je enak kot vedno: zato ker je treba za kaj takega imeti možgane. Teh pa nekateri v policiji očitno nimajo.

Morda jim bo uspelo vsaj iz DARS-ovih posnetkov prebrati tablice in tistim, ki so se ustavljali (in vozili vzvratno, obračali in podobno), poslati položnice. Dvomim sicer, da jih bodo ti znali prebrati in plačati (vsaj glede na raven umskih sposobnosti, ki so jih prikazali na posnetkih oziroma na cesti), a poskusiti ni greh, kajne?

P. S.: Na enem od posnetkov sem opazil avto, ki se je edini po predpisih ob rdeči luči ustavil pred predorom in čakal pred njim. Upam, da mi bo voznika uspelo najti . . Če ne drugega, mu podarimo naročnino na Avto magazin. Za vedno.

Dušan Lukič, odgovorni urednik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri