Uvodnik Dušan Lukič: Izbori in koledarji

Ford Focus je postal slovenski avto leta 2012. Pričakovano? Za redakcijo Avto magazina že.Zakaj? Zato ker je zmagal tudi v redakcijskem glasovanju, na podlagi katerega smo kot medij glasovali na izboru.

28. 1. 2012

Še več: vrstni red Avtomagazinove redakcije je popolnoma enak končnemu vrstnemu redu. Čez mesec dni, torej v Avto magazinu, ki izide konec februarja, bomo objavili rezultate še enega izbora – tokrat naših Najboljših avtomobilov 2012. Tu ste, in to po kategorijah, glasovali le vi.

Bo BMW spet odnesel cel kup mest ali so se vaša mnenja spremenila? Hja, malo bo še treba počakati, da izvemo, rezultate namreč obdelujejo naši nemški kolegi. In medtem ko je Vinko že odglasoval v izboru Autobest (tam je slavila Hyundaieva Elantra, drugi pa je bil Focus), bo Tomaž moral svoje glasove za evropski avto leta še oddati. Finaliste bo februarja preizkusil še enkrat in se potem odločil. Ja, kar nekaj kilometrov bo moral zaradi tega preleteti, a ne bo edini – koledar predstavitev novih avtomobilov se pridno polni, v naslednjem  dobrem) mesecu vam bomo poročali z okoli petnajstih.

Malo manj natančni in zgodnji pri koledarjih so na naši avtošportni zvezi AŠ2005. Saj vem, da se do zadnjega trenutka trudijo, da bi našli organizatorje dirk, jim pomagali, ustregli z datumi, a vseeno: 20. januarja, ko tale tekst nastaja, na njihovi spletni strani koledarja še ni. Večina zvez, tudi nacionalnih, ga objavi novembra, naši severni sosedje, recimo, so prvo dirko že odpeljali. Pohiteti bo treba ...

Dušan Lukič