Vse naj!

Včasih me čas res preseneti. Poletja je bilo šele dobro konec, ko je Aljoša na sestankih že začel opozarjati, da bo treba novoletno številko narediti kak dan vnaprej.

1. 1. 2009

Ja, kar naenkrat je bil že december in čas, da pregledamo, kaj smo letos počeli. Da smo izdali 26 številk Avto magazina (pravzaprav 27, če štejemo še to, ki jo držite v rokah), je jasno. A za to številko se skriva precej zanimivih podrobnosti. Naši fotografi so, recimo, 'postrelili' več kot 20 tisoč fotografij, ne le 173 avtomobilov, ki smo jih letos preizkusili, temveč tudi vseh dirk slovenskih avtomobilističnih prvenstev in še marsikatere tuje.

173 testnih avtomobilov pomeni (poleg logističnih akrobacij, ki jih mora izvajati urednik testov Vinko) tudi 173 izvedenih meritev, kar spet pomeni kakih 400 pospeševanj na 400 metrov (ali 160 kilometrov, prevoženih s polnim plinom), vsaj toliko zaviranj s 130 kilometrov na uro, kakih 2.000 bliskovitih prestavljanj pa tudi ure in ure dela za obdelavo tako pridobljenih podatkov. Za vse skupaj skrbi naš fotograf Saša, ki je tudi dežurna 'žrtev', ko je treba sesti za volan testnega avtomobila in ga skozi ovinek odpeljati dovolj atraktivno, da šef fotografije Aleš dvigne palec.

O vseh stotinah vohunskih fotografij bolj ali manj zamaskiranih avtomobilov, skozi katere se je vse leto prebijal Mitja (in potem še zelo uspešno ugibal, kakšni bodo v resnici in kdaj bodo prišli na trg), medtem ko mu je za vratom visel Aljoša in ga priganjal (ja, izvršni uredniki pri spoštovanju rokov ne poznajo usmiljenja), da stvari čimprej odda našemu 'tehničnemu', Mateju, tako in tako nima smisla izgubljati besed – vse ste videli v vseh letošnjih revijah.

A čeprav je dela veliko, preveč in še malo zraven, lahko vsi skupaj priznamo: da, uživamo, ko delamo revijo. Uživamo zato, ker to radi počnemo, in zato, ker vemo, da boste ob branju Avto magazina uživali tudi vi. Tudi v prihodnjem letu, ki naj bo do vas čim bolj prijazno. Srečnega pa zdravega!

Dušan Lukič, odgovorni urednik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri