Bo Brad Pitt res sedel za volan dirkalnika F1 v Silverstonu? To je resnica o 11. ekipi F1 pod vodstvom ustvarjalcev filma ...

11. 5. 2023 | Nika Arsovski
Deli
Bo Brad Pitt res sedel za volan dirkalnika F1 v Silverstonu? To je resnica o 11. ekipi F1 pod vodstvom ustvarjalcev filma ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Karavani formule 1 na j bi se pridružila nova ekipa z Bradom Pittom za volanom dirkalnika. Pa je v tem kaj resnice?

Formula 1 je ena najbolj čislanih in priljubljenih športnih panog na svetu, zato ni presenetljivo, da tudi Hollywood želi svoj del pogače.

Pred dnevi je po spletu zaokrožila novica, da naj bi se karavani F1 na progi pridružil tudi sloviti igralec Brad Pitt.

Prvič naj bi v dirkalnik sedel v Silverstonu. Pa je vse to res?

Brad Pitt se pripravlja na vlogo v filmu F1, zaradi tega pa naj bi sedel v pravi dirkalnik in se pridružil drugim dirkačem na progi. Začenši v Silverstonu.

Ta novica je odjeknila po F1 Accelerate Summitu, ki ga je v začetku maja gostil Wall Street Journal.

Na tem dogodku sta ustvarjalca novo nastajajočega filma producent Jerry Bruckheimer in režiser Joseph Kosinski predstavila načrte za film, katerega producent je sam Lewis Hamilton.

ESPN je kmalu zatem začel poročati, da naj bi se filmska ekipa vpletla v tekmo na progi kot 11. ekipa, Brad Pitt pa naj bi sedel za volan dirkalnika.

Medtem je novinar Will Buxton zapisal, da bo prišlo do oblikovanja 11. ekipe, ki jo bodo tvorili filmski ustvarjalci, saj bodo tako lahko posneli kadre na stezi, začenši s Silverstonom pa vse do konca leta. Tudi on je potrdil, da naj bi za volan dirkalnika sedel Pitt.

A te izjave, kot se je kasneje izkazalo, so daleč od resnice. Bilo bi naravnost smešno, če bi FIA dovolila novi ekipi F1, da se priključi tekmovanju sredi sezone. Poleg tega Brad Pitt nima licence za dirkača.

»Ne bo dirkal z nikomer,« je izjavil tiskovni predstavnik F1, ko so ga povprašali o tej zadevi.

Precej bolj verjetno je, da bodo Pitta posneli na progi za volanom vozila, podobnega F1, in sicer v času, ko dirkališče ne bo v uporabi. Buxtonovi kasnejši tviti pojasnjujejo, da naj bi ustvarjalci filma uporabili avto, ki ga je "zasnoval Mercedes".

Preberite še: Walkerjev Nissan Skyline R34 je našel novega lastnika, a njegova cena vas bo vrgla na zadnjico

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak