Nogometni as, ki je vozniške izkušnje pridobival na traktorju, danes pa vozi mnogo najdražje avtomobile na svetu

21. 3. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Prve kilometre je naredil na traktorju, danes pa ima v zbirki nekaj najbolj redkih avtomobilskih draguljev.

Erling Haaland je eden največjih zvezdnikov nogometnih zelenic, v srcu pa je Norvežan tudi ogromen ljubitelj jeklenih konjičkov. Čeprav je star le 23 let, se lahko mladenič pohvali s tedensko plačo okrog 850.000 angleških funtov (993.412 evrov), kar ga uvršča med največje nogometne zaslužkarje v Premier League.

To mu omogoča razkošen življenjski slog, čeprav Norvežan prihaja iz precej bolj skromnega okolja. Njegov oče je resda nekdanji nogometaš Alf-Inge Haaland, kljub temu pa sta starša mlademu Erlingu in njegovim sorojencem že zelo zgodaj priučila delavne navade. 

Tako je mladenič že v rani mladosti sedel na traktor in pomagal pri delu na polju. No, dandanes pa ima, namesto traktorja, mladi Haaland v garaži zavidanja vredno avtomobilsko zbirko.

Mercedes AMG One

Ena njegovih najnovejših pridobitev v zbirki je Mercedes AMG One, hibrid, katerega zmogljivosti so plod kombinacije elektromotorjev in motorja z notranjim zgorevanjem. Omenjeni avtomobil doseže kar 352 km/h, kar ni nič nenavadnega, saj njegovo tehnologijo navdihujejo dirkalniki F1. Model, predstavlja vrhunec avtomobilske industrije, in je na voljo le redkim izbrancem, vključno s Haalandom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Luxury Scene (@theluxuryscene)

Ferrari Monza SP2

Eden dražjih avtomobilov v Haalandovi garaži pa je redki dragulj Ferrari Monza SP2, oblikovan kot poklon Ferrarijevim legendarnim dirkalnim modelom iz petdesetih let prejšnjega stoletja. Opremljen s 6,5- litrskim atmosferskim V12 motorjem, ponuja nepozabno vozniško izkušnjo, brez vetrobranskega stekla, izdelanih pa je bilo le 500 primerkov. Cena avtomobila se giblje okrog 1,6 milijona evrov, med srečneži, ki si lastijo avtomobil pa je tudi Šved Zlatan Ibrahimović. 

Poleg omenjenih vozil pa ima Haaland v lasti še Rolls-Roycea Cullinana, Range Rover Sport P510e in Audija RS6 Avanta. 

Preberite še: