Znani Slovenec prodaja svojega Lamborghinija. Koliko bi lahko iztržil zanj?

20. 5. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Znani Slovenec prodaja svojega Lamborghinija. Koliko bi lahko iztržil zanj? (foto: Lamborghini)
Lamborghini

Avtomobil je redkost na slovenskih cestah, v tej barvni kombinaciji pa morda celo edini.

Damian Merlak, najbolj znani slovenski kriptomilijonar in hotelir, ima pestro garažo, v kateri se najdejo marsikatere skrajnosti. Od Tesle do Bentleya, vmes pa je BMW Z4 in še marsikaj drugega. Očitno pa ni več rdečega in polno opremljenega Lamborghinija Urusa.

Na portalu avto.net se je namreč znašel oglas za omenjeni avto, od virov blizu Merlaku pa smo izvedeli, da je avto do pred kratkim njemu dejansko tudi pripadal. Zakaj ga Merlak prodaja, ni jasno, je pa jasno, da se kaj dosti z njim vseeno ni vozil. Avto ima namreč prevoženih le slabih 13.000 kilometrov.

Zajem zaslona/Istagram: Damian Merlak

Namesto nogometaša, kriptomilijonar

O omenjenem Lamborghiniju smo na Avto magazinu sicer pisali že pred dobrim letom. Merlak ga je, kot je dejal sam, kupil impulzivno, kot darilo za svoj rojstni dan. Zgodba, kako je prišel do njega pa je tudi sila zanimiva, saj je čakalna doba za Urusa precej dolga. Preko poznanstev je na koncu prišel do avtomobila, ki ga je zase naročil neimenovan francoski nogometaš, a je nato naročilo odpovedal.

Ali je prodaja tako impulzivna kot je bil nakup, ni znano. Avto Merlak prodaja preko posrednika, v oglasu pa cena ni navedena, pač pa je označena z znamenito frazo »pokličite za ceno«. Glede na cene Lamborghinijev Urusov pri nas, bi utegnil Damian Merlak za avto iztržiti med 300.000 in 350.000 evrov.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan