Nikoli ne uganete, kako star avtomobil vozi Vid Valič (in ne zamenja ga za nič na tem svetu)

4. 9. 2022
Deli
Nikoli ne uganete, kako star avtomobil vozi Vid Valič (in ne zamenja ga za nič na tem svetu) (foto: Igor Zaplatil)
Igor Zaplatil

No, tega pa - priznajte - ne bi uganili.

O Vidu Valiču se v tem poletju veliko govori - predvsem zato, ker je za slovenske medije priznal, da je prvič postal očka.

Nas pa bolj kot njegovo družinsko in ljubezensko življenje zanima to, kakšen avto se skriva v njegovi garaži.

Vas zanima, kaj ima povedati o avtomobilih? Preberite, tole!

"Prvi spomin, ki ga imam na moje vozniške začetke je, ko sem se kot šestletni fant igral v avtu, da dirkam. A v tem avtu je neka mrzla teta pustila ključe. V igri sem jih seveda obrnil in avto je, na srečo, skočil samo dva metra naprej. Parkiran je bil na travniku, tako da razen mojih polnih gat ni bilo velike škode. Pri 15ih letih pa sem dal v višjo prestavo, dobesedno, ker sem se učil vozit najprej v "bolhi", potem pa še v "katrci". Sicer sem vozil samo po gozdnih poteh, vendar sem se naučil speljevat na klancu in to na makadamu! Sem bil kar ponosen nase takrat," je povedal naši novinarki.

Kateri je bil njegov prvi avtomobil? 

"Moj prvi lastni avtomobil je bil Nissan Sunny (hatchback), letnik 87, ki mi ga je dedi podaril, po tem, ko sem mu nekaj tednov pomagal pri košnji trave, urejanju vrta in drugih okoli-hišnih opravilih. Takrat je bil zame ta avto raketa! Pred tem sem vozil mamino staro Renaultovo petko in kljub temu, da je bil mlajši letnik od Nissana, je bil Sunny dirkalni avto proti petki," je priznal.

TA avtomobil se trenutno nahaja v njegovi garaži:

"Trenutno vozim BMW-ja petko, letnik 2006. Imam ga že šest let in upam, da ga bom imel še vsaj 30. Vsaj delam na tem, da ga bom imel toliko časa. Vozit se v njem je, kot da bi imel dnevno sobo na štirih kolesih in, glede na to da je star zdaj že 15 let, se ta starost pri vožnji in drugih aktivnost v avtu sploh ne pozna. Na zadnjih sedežih se lahko isto lupčkaš kot v novem avtomobilu. Skratka, razlike ni."

Fotografije: Osebni arhiv, Marko Delbello Ocepek, Igor Zaplatil

Preberite še: Čakajte malo, bo to drugi slovenski Pipistrel?!

Priporočamo tudi: Ne le Mercedes E 220 karavan in Rolls-Royce, pri Nataši Pirc Musar doma se skriva tudi tole vozilo, ki si ga ne more privoščiti kar vsak! (+ FOTO)

Novo na Metroplay: Pokvarjen testni avto, smešni PR opisi in nadležni asistenčni sistemi | Avto magazin podkast