Razkrivamo: To je avtomobil prestižne znamke, ki ga vozi Luka Mesec (nihče se ga ne bi branil)

Če bi morali ugibati - kateri avto bi mu pripisali oziroma je to prav ta iz članka?

Razkrivamo: To je avtomobil prestižne znamke, ki ga vozi Luka Mesec (nihče se ga ne bi branil) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 8. 2022

 

Slovenski politiki in njihovo premoženje je pogosta tarčav medijev in državljanov, pogosto pa se pojavljajo tudi debate in ugibanja o tem, v kakšni hiši kateri izmed njih živi in kateri avtomobil vozil. Resnica je sicer pogosto takšna, da številni izmed njih največ časa na cesti preživijo v službenih avtomobilih, ki jim pripadajo po protokolu, in tako pravzaprav ne gre za avtomobile, ki bi si jih privoščili z lastnim denarjem. Posledično nekateri (ministri) vsaj na začetku mandata niso deležni novega avtomobila.

Preberite še: 'Bencinar', ki načenja famozno avro velikih dizlov

Nedavno so bralci Slovenskih novic 'odkrili' tudi avtomobil, s katerim se naokrog večinoma vozi naš nov minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Luka Mesec, eden izmed aktualnih ministrov, ki zagotovo pritegne največ pozornosti.

Portal slovenskenovice.si je zapisal, da je njihova bralka ujela Luko Mesca v njegovem avtomobilu. Luka Mesec naj bi sedel v črn avto znamke BMW. Naj bi šlo za službeno limuzino BMW 520d, katero je vozil tudi prejšnji minister Janez Cigler Kralj. Ravno zaradi tega lahko domnevamo, da gre za njegov službeni avto.

Gre za prejšnjo generacijo BMW-jeve Serije 5 z oznako 520d, ki predstavlja sredino ponudbe limuzin omenjene znamke, avtomobil, ki ga uporablja Luka Mesec pa je opremljen z dvolitrskim dizelskim motorjem, ki ponuja 140 kilovatov ali 190 'konjev' moči. Ob tem je vredno izpostaviti, da gre za relativno skromen avtomobil glede na položaj Luke Mesca, konkreten primerek pa je tudi eden izmed starejših avtomobilov na ministrstvu.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ima namreč v lasti 14 vozi v povprečni starosti pet let, ki naj bi na leto naredili dobrih osem tisoč kilometrov.

Meščev avtomobil naj bi na drugi strani štel že sedem let, do začetka letošnjega leta pa naj bi imel prevoženih 168.422 kilometrov - sedaj je številka zagotovo že precej višja. Za takšen avtomobil bi sicer na trgu rabljenih vozil odšteli vsaj kakih 15.000 evrov, glavnina ponudbe omenjenih vozil (s kakšnim letom manj na grbi) pa se na največjem slovenskem portalu za nakup rabljenih vozil nahaja pri dvakratniku te vrednosti.

Preberite še: Voznikom je dvignil živce! Poglejte, kaj je naredil
Priporočamo tudi: Prevozno sredstvo, ki je popolnoma razdelilo Slovenijo! Ko boste videli fotografijo v članku, boste vedeli, zakaj