Ta vplivnica je razkrila drugo (precej manj bleščečo) plat življenja na štirih kolesih

Družabna omrežja so polna čudovitih fotografij sončnih vzhodov in spanja pod zvezdami, ki ga prinaša življenje na štirih kolesih. To pa je po besedah Natashe Scott daleč od resnice. 

Ta vplivnica je razkrila drugo (precej manj bleščečo) plat življenja na štirih kolesih (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2022

Besedna zveza, ki je v družabnih medijih znana kot #vanlife, ima 13,9 milijona oznak na Instagramu in le nekaj manj ogledov na TikToku.

Alternativni življenjski slog je postal priljubljen pred kakšnim desetletjem, ko so po nomadski avanturi začeli hrepeneti milenijci.

Epidemija novega koronavirusa je marsikoga prepričala, da si je našel nov dom na štirih kolesih, sploh ob vse višjih cenah najemnin in nepremičnin. 

Na fotografijah lahko pogosto občudujete romantično podobo življenja v kombijih, od mirnih jutranjih trenutkov tik ob obali do zvezdnatih večerov v objemu gorskih vršacev. A očitno tovrsten način življenja še zdaleč ni tako bleščeč.

Natasha Scott, nekdanja pilotka, se je odločila, da ga preizkusi na lastni koži in se pri tem pošteno opekla. Ko je izvedela, da se bo njena mesečna najemnina dvignila, se je odločila, da denar raje vloži v nakup kombija.

Kmalu je spoznala, da ni vse tako idilično, kot se zdi na družbenih omrežjih, zato je začela dokumentirati resnično življenje na štirih kolesih. 

@nomadgoneright She’s back 😜 now I have the energy and time. Please do your research and prepare well 🦋 #vanlife %•#vanlifeinfluencer ♬ original sound - Natasha 🦋 • Nomad Gone Right

Stroški bencina so bili ogromni, življenje na cesti se ji je zdelo samotno, kombi je potreboval kar nekaj popravil. "Življenje v kombiju je precej težje, kot se zdi na posnetkih,"je priznala Natasha in dodala: "To je težje, kot bi si kdaj mislil, iskreno."

Ker je v času bivanja na štirih kolesih izgubila tudi reden dohodek, je bilo vse skupaj le še težje.

Velik del prihrankov je zaradi naraščajočih cen primorana vložiti v prenovo kombija, s čimer želi zmanjšati njegovo potrošnjo. Prav tako precejšen strošek predstavljajo popravila, vključno s počenimi pnevmatikami.


"Če poskušate zmanjšati stroške, jeste le nezdravo hrano," je prepričana Scottova, ki dodaja, da slike na družabnih omrežjih ne prikazujejo dejstva, da je pogosto treba živeti od hrane, kupljene na bencinskih črpalkah.

Nihče ne govori o tem, kako vroče postane, ko v dežju obtičite v kombiju. Prav tako ni nikjer fotografij tistih, ki iščejo prhe ali stranišča, če le teh v svojem kombiju nimajo. Ko se na neki točki v kombiju ni več počutila varno, se je odločila kar za namestitve Airbnb, kombi pa ji je predstavljal le še strošek.

Preberite si še: Nikoli ne uganete, kako star avtomobil vozi Vid Valič (in ne zamenja ga za nič na tem svetu)

Neke noči, ko je budna ležala v kombiju in je dež z vso ihto udarjal po strehi, je spoznala, da je bleščeče življenje v kombiju, ki ga oglašujejo na družbenih omrežjih, zgolj poveličevanje brezdomstva:

"Ko so me brezdomci v Atlanti začeli spraševati, ali potrebujem pomoč, sem začela razmišljati o tem, kako me vidijo drugi."