To ima o poslavljajočem se Vettlu povedati njegov nekdanji moštveni kolega

29. 10. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Novembra se od Formule 1 poslavlja štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel. Nemški dirkač je v svoji karieri sedel v dirkalnikih Astona Martina, BMW Sauberja, Toro Rossa, Red Bulla in Ferrarija. 

Vrhunec je Nemec dosegel za časa Red Bulla, ko je tudi po zaslugi trenj z moštvenim kolegom Markom Webbrom polnil naslovnice časopisov. Kako pa se velika tekmeca razumeta danes?

Vettel je skupaj z Webbrom –moštvenim kolegom z najdaljšim stažem – za Red Bull odvozil kar 94 dirk, v tem času pa se ob koncu sezone kar štirikrat veselil naslova svetovnega prvaka.

Moštvena kolega sta se na progi izkazala za velika tekmeca.

Kar nekajkrat sta se namreč »spopadla« na nož. Le kdo se ne spomni njunega trčenja ob veliki nagradi Turčije 2012 in sage »Multi 21« leta 2012.

Rivalstvo se je končalo z Webbrovo upokojitvijo 2013, a je trajalo kar pet sezon. Webber, ki je z Red Bullom devetkrat stal na najvišji stopnički, priznava, da je bilo takratno obdobje resnično napeto, a danes na to gleda povsem drugače.

Preberite si še: Mark Weber za Avto magazin o svoji najljubši avtomobilski znamki, primerjavi F1 z WEC in tem, kaj je bila največja ovira za vstop v dirkaški svet na najvišji ravni

»Danes se odlično razumeva. Že v Singapurju sem mu rekel, da je škoda, ker se bo upokojil, saj me bodo zdaj novinarji spet redno spraševali o njem,« je z nasmeškom odgovoril na naše vprašanje ob zadnjem obisku Ljubljane in dodal:« Ima odlično kariero. Mislim pa, da je izbral pravi trenutek za upokojitev. Ne ve še, kako zelo bo užival. Ve, da bo, a se mu niti sanja ne, da tako zelo.«

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan