Honda predstavila ekipo za novo sezono MXGPGajser dobiva nov motocikel in novega sotekmovalca

Večji del lanske sezone poškodovanega Briana Bogersa je zamenjal mladi Mitch Evans.

Gajser dobiva nov motocikel in novega sotekmovalca (foto: Honda) Honda
23. 1. 2020

Za motokros ekipo Honde je brez dvoma odlična sezona, v največji meri seveda po zaslugi Tima Gajserja. Makolčan je namreč japonskemu moštvo lani pripeljal nov naslov svetovnega prvaka v elitni kategoriji, sicer že drugega v tem razredu. A za letošnjo sezono je Honda vseeno pripravila nekaj novosti, ki so jih predstavili danes. Največja novost je zagotovo nov moštveni kolega, za katerega strokovnjaki pravijo, da je razred MXGP zanj najbolj primeren.

Ekipi se tako po vsega eni sezoni v Svetovnem prvenstvu razreda MX2, katero je zaključil na 11. mestu v skupnem točkovanju pridružuje Mitch Evans. Da pa mu 450-kubični motocikli razreda MXGP še kako ustrezajo je dokazal na prvi dirki s takšnim motociklom v japonskem Sugu, ki je sicer štela za tamkajšnje državno prvenstvo, saj je tam slavil zmago.

Cilji so visoki

Oba tekmovalca pa bosta v sezoni 2020 deležna tudi povsem novega motocikla z oznako CRF450RW. Podrobnosti o motociklu, kot je recimo moč agregata sicer ostajajo skrivnost, pri Hondi pa trdijo, da motocikel ostaja najlažji v svojem razredu. Z njim se želijo približati ali pa ponoviti oba Gajserjeva rekorda: 202 točki naskoka pred zasledovalci ob koncu sezona in pa kar sedem zaporednih zmag.

«Navdušeno pričakujem začetek sezone 2020. Lansko leto sem osvojil naslov svetovnega prvaka, letos pa bom dal vse od sebe, da ta naslov tudi ubranim, tako zavoljo sebe kot ekipe. Tekom sezone smo močno delali na tem, da bomo na prvo dirko pripravljeni z dirkalnikom CRF450RW in menim, da smo v dobrem položaju, da bomo lahko tako kot v letu 2019 znova osvajali zmage. Jasno, zahtevno bo, saj je konkurenca močna, a zdi se mi kot da napredujem in zavedanje, da Honda ves čas nadgrajuje moj motocikel mi daje še dodatno samozavest. Nov dirkalnik je odličen in že med testiranji sem se na njem počutil odlično, saj ustreza mojemu slogu vožnje,« je dejal Gajser.