Monster Energy Supercross: uvodna preizkušnja Rocznu (video)

Težko pričakovan začetek sezone svetovnega prvenstva v superkrosu je z uvodno dirko v Anaheimu poskrbel za nekaj presenečenj in predvsem veliko drame. 

Monster Energy Supercross: uvodna preizkušnja Rocznu  (video) (foto: HRC) HRC
9. 1. 2022

Po dolgem premoru od dirkanja, ki so ga imeli najboljši vozniki sveta, se je v pripravljalnem obdobju pojavilo ogromno vprašanj o letošnji sezoni. K temu so veliko pripomogli tudi mnogi prestopi med ekipami, ki so še dodatno popestrili čakanje na prvi start v letu 2022. 

Preberite še: Nova sezona superkrosa je pred vrati, kdo so letošnji favoriti? 

S tarčo na hrbtu je v Anaheim prispel aktualni svetovni prvak Cooper Webb, ki bo v letošnji sezoni nastopal s številko ena na svojem tovarniškem KTM-u. Veliko se je pred nočnim dogajanjem govorilo tudi o Justinu Barcii, ki je zmagal zadnje tri uvodne preizkušnje v Anaheimu, medtem ko je v ožji krog favoritov spadal tudi Nemec Ken Roczen.

In prav slednji je bil tisti, ki je tokrat pokazal največ, saj je že v uvodnih krogih naredil razliko od zasledovalcev in brez težav slavil na tej prestižni dirki. Največ dela je Rocznu v začetni fazi dirke povzročal njegov timski kolega Chase Sexton, ki je na trenutke kazal celo boljšo in hitrejšo vožnjo od Roczna, a se je moral zaradi dveh padcev na koncu zadovoljiti s petim mestom. Težave Sextona sta tako izkoristila Webb z drugim in Barcia s tretjim mestom, medtem ko so bile razlike med tekmovalci za njima majhne, kar nakazuje na napeto in nadvse razburljivo sezono. 

Rezultati (450 cm3): 

1.) Ken Roczen (HON)

2.) Cooper Webb (KTM)

3.) Justin Barcia (GAS)

4.) Marvin Musquin (KTM)

5.) Chase Sexton (HON)

6.) Eli Tomac (YAM)

7.) Malcolm Stewart (HUS)

8.) Joey Savatgy (KTM)

9.) Aaron Plessinger (KTM)

10.) Jason Anderson (KAW)