MotoGP: Marquez znova pod nož, vprašljiv tudi velik del sezone 2021

Med kandidati, ki naj bi ga zamenjali se najglasneje omenja Andreo Dovoziosa.

MotoGP: Marquez znova pod nož, vprašljiv tudi velik del sezone 2021 (foto: Honda) Honda
4. 12. 2020

Španski motociklistični dirkač Marc Marquez, ki je zradi poškodbe roke izpustil skoraj celotno letošnjo sezono serije Moto GP je šel včeraj znova pod nož. Kot je znano je večkratni svetovni prvak na prvi letošnji dirki sezone v španskem Jerezu med padcem utrpel zlom nadlahtnice in čeprav je kazalo na hiter povratek na piste – v Jerezu se je pojavil že nasledji teden, tokrat na dirki za Veliko nagrado Andaluzije – pa je bila poškodba in zapleti, ki so sledili vseeno prehudi.

Marquezu so tako med včerajšnjo operacijo v Madridu, ki je trajala osem ur opravili psevdoartrozo desne nadlahtnice, saj se kostno tkivo po prejšnjih operacijah ne celilo dovolj hitro. Zdravniki, Samuel Antuña, Ignacio Roger de Oña, Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal in Andrea Garcia Villanueva so mu tako med operacijo namesti novo ploščico in pa iliakalne kostne presadke, ki naj bi pomagali do hitrejšega celjenja. Operacija je sicer potekala brez težav.

Nazaj ravno v Jerezu?

Včerajšnja operacija naj bi bila zadnja, povezana z letošnjo poškodbo, a prinaša nov hud udarec za Marqueza. Od njega naj bi namreč zahtevala kar šest mesecev počitka, kar pomeni, da bo moral izpustiti vsa zimska testiranja in začetek sezone 2021 – vrnil bi se lahko šele na četrti dirki, drugega maja, ki bo potekala ravno v Jerezu, ali pa na naslednji v Le Mansu.

Novica o Marquezovi odsotnosti v začetku sezone pa je že sprožila govorice o tem, kdo naj bi ga nadomestil v sedlu Hondinega motocikla na prvih (vsaj) treh dirkah. Kot najverjetnejšega kandidata se ob tem omenja Italijana Andreo Doviziosa, ki je ob koncu letošnje sezone končal sodelovanje z Ducatijem in načrtoval eno sezono premora.