MotoGP: Pol Espargaro odhaja, Marquez je dobil novega sovoznika

Pri Hondi so izkoristili odhod Suzukija iz karavane MotoGP

MotoGP: Pol Espargaro odhaja, Marquez je dobil novega sovoznika (foto: Honda) Honda
30. 8. 2022

Ekipa Honde je letos v prvenstvu MotoGP v krizi, kakršni že dolgo ni bila. Najbolje uvrščen dirkač je na 15. mestu Marc Marquez, pa čeprav je Španec izpustil večji del sezone. Slabe predstave namreč kaže Pol Espargaro, ki se v skupni razvrstitvi nahaja na 17. mestu, več točk pa je doslej zbral tudi Takaaki Nakagami, sicer dirkač Hondinega satelitskega moštva LCR Honda. Na 12 dirkah v letošnji sezoni je Espargaro doslej uspel le enkrat stopiti na tretjo stopničko zmagovalnega odra.

Da z Espargarojem ne vidijo skupne prihodnosti so pri Hondi ugotovili že pred časom, ko je v javnost prišla informacija, da s prihodnjim letom dirkaču, ki je v razredu MotoGP debitiral leta 2014, a doslej še ni slavil zmage, ne nameravajo podaljšati pogodbe. Danes pa je to postalo tudi dokončno jasno, saj so razkrili, kdo bo njihove barve zastopal v prihodnjem letu.

Na Espargarojevo mesto bo tako sedel Joan Mir. Mir namreč zadnja leta zastopa barve moštva Suzuki, ki pa se s koncem letošnje sezone (nekoliko nepričakovano) poslavlja od tekmovanja, z omenjenim moštvom pa je leta 2020 že slavil tudi naslov svetovnega prvaka. lani je nato na koncu sezone zasedel tretje mesto, letos pa mu ne gre prav dobro, saj še ni stopil na zadnje mesto, kljub temu pa je v skupnem seštevku uvrščen na 12. mesto, precej pred Espargarojem, pa tudi Marquezom, ki bo tako prihodnje leto znotraj ekipe dobil izrazito močnejšega konkurenta, kot ga je imel sedaj.