MotoGP: Honda predstavlja 'sanjsko moštvo' za sezono 2019

Pri Hondi bosta letos moči združila Marc Marquez in Jorge Lorenzo, dirkača, ki imata skupaj v vseh kategorijah že kar 12 naslovov svetovnega prvaka.

MotoGP: Honda predstavlja 'sanjsko moštvo' za sezono 2019 (foto: Youtube) Youtube
23. 1. 2019

Četrt stoletja – toliko časa traja partnerstvo med ekipo Honde in proizvajalcem maziv Repsol. Obe strani sta v tem obdobju skupaj preživeli številne vzpone in padce ter seveda številne naslove svetovnega prvaka, tako med dirkači kot med konstruktorji. V njihovih barvah je nastopal tudi prvi sanjski dvojec v postavi Mick Doohan in Alex Criville, ki je skupaj osvojil kar pet naslovov svetovnega prvaka. Danes pa se je javnosti predstavilo drugo sanjsko moštvo v postavi Marc Marquez in Jorge Lorenzo.

Pravzaprav se je na uradni predstavitvi v Madridu pojavila kar vsa četverica dirkačev, vključno z Lorenzom, ki je pred komaj dvema dnevoma prestal operacijo zapestja. Ta je bila potrebna po nedavnem padcu z motokros motorjem. Španec je dejal, da se kot zamenjava za dolgoletnega člana Hondinega moštva Danija Pedroso za zdaj počuti še nekoliko nenavadno. Hkrati je še enkrat potrdil ugibanja, da bo izpustil prva testiranja, ki se bodo začela že čez 14 dni v Sepangu.

Današnja tiskovna konferenca Honde, ki je minila v znamenju že omenjene obletnice sodelovanja med Repsolom in Hondo, pa je bila hkrati tudi priložnost za predstavitev barvne sheme motociklov z oznako RC213V. Ta v primerjavi z lansko sezono ostaja bolj kot ne enaka.

Po Ducatiju je Honda tako drugo moštvo iz karavane MotoGP, ki je pripravilo predstavitev ekipe in dirkalnika za sezono 2019. Naslednja v vrsti bo to storila Yamaha, ki svojo predstavitev načrtuje tik pred začetkom že omenjenih testiranj. Tiskovno konferenco bodo tako pripravili šele v ponedeljek, 4. februarja, v indonezijski prestolnici Jakarta, Yamahi pa bosta nato sledili še obe KTM-ovi moštvi (tovarniška ekipa in poltovarniška ekipa Tech 3), ki sta predstavitev napovedali v torek, 12. februarja.

Celotno Hondino konferenco si sicer lahko ogledate v spodnjem videu: