Otok Man tudi letos brez hrumenja motorjev

Po odpovedi 14-dnevnega spektakla Islo of Man TT sedaj odpovedana še dirka klasičnih dirkalnikov.

Otok Man tudi letos brez hrumenja motorjev (foto: Isle of Man TT races) Isle of Man TT races
10. 3. 2021

Motociklistične dirke na otoku Man brez dvoma veljajo za ene najbolj prepoznavnih na svetu, hkrati pa na nek način predstavljajo začetek in konec poletja. Dirkaško obdobje na otoku med Veliko Britanijo in Irsko se začne s 14-dnevno dirko Isle of Man TT v maju, konča pa z dirko Classic TT ob koncu avgusta. Žal pa se lani prekinjena tradicija tudi letos – vsaj deloma – še ne bo nadaljevala.

Po tem, ko so pred nekaj meseci organizatorji dirke, tamkajšnja vlada in turstična organizacija, odpovedali prvo dirko v koledarju, je bila danes odpovedana še dirka klasičnih dirkalnikov, ki je bila sicer na sporedu med 22. in 30. avgustom. Razlog za odpoved je še naprej trajajoča zdravstvena kriza, povezadna z virusom Covid-19, organizatorji in vsi udeleženci pa so že izrazili razočaranje nad odločitvijo, v katero so bili prisiljeni.

»Seveda je to še ena žalostna odločitev, ki smo jo morali sprejeti, luči odpovedi dirke Isle of Man TT pa je bilo seveda potrebno določiti usodo tudi za dirko Classi TT ter tako obiskovalcem, dirkačem in nenazadnje vsem sodelujočim čim prej sporočiti, kaj se dogaja.« »Dvoleten premor med dirkami je nekaj, česar si ni želel nihče izmed nas, vseeno pa si naša ekipa prizadeva, da bi se dirka vrnila v letu 2022 in še močnejša kot kadarkoli prej, za kar si bomo začeli prizadevati v prihodnjih tednih in mesecih,« je dejal Paul Phillips, produktni vodja tekmovanja.

Preberite še: