Prosti dan na Manu dirkači uporabili za šale na Twitterju

V slikovno-besedni dvoboj sta se spustila sicer velika prijatelja Michael Rutter in John McGuiness.

Prosti dan na Manu dirkači uporabili za šale na Twitterju (foto: Jure Šujica) Jure Šujica
4. 6. 2019

Po dveh dneh kolikor toliko lepega vreme, ki je dirkačem na Manu omogočil nekaj dodatnega treninga in tudi prve dirke v razredih Supersport, Superbike in v razredu motociklov s prikolicami, je danes na cestah po zaslugi vremena znova mirno. To seveda ni všeč ne gledalcem ne organizatorjem, nikakor pa ne dirkačem, ki so že pretekli teden tarnali nad premajhnim številom opravljenih kilometrov. Si pa zato nekateri izmed njih čas krajšajo na družabnih omrežjih.

Nekaj šal sta si na račun drug drugega tako privoščila dva izmed veteranov dirke, sicer pa velika prijatelja Michael Rutter ter John McGuiness. Oba že večkratna zmagovalca dirk na otoku Man (prvi ima 'pod streho' 23, drugi sedem zmag) letos še nista prikazala ravno prepričljivih voženj, a smisla za humor očitno vseeno še nista izgubila. Prvi je tako že včeraj na Twitterju fotografijo v znak podpore McGuinessu objavil Rutter, ki je tik ob progi na gorskem odseku med treningom bodril svojega rivala.

No, danes se je na omenjeno fotografijo odzval McGuiness s fotografijo Rutterja skozi svojo perspektivo. Ob njej je zapisal: »Med vožnjo po gorskem odseku s svojim @MUGENSHINDENTT sem včeraj ob progi zasledil starčka, ki mi je mahal z rokami in prsti v obliki črke V, pri čemer pa me je močno spominjal na kolega Michaela Rutterja. Uboga starina je verjetno potreboval počitek.«

Rutter mu seveda ni ostal dolžan in se je na provokacijo odzval z izjavo, da je verjetno senilen in da ga pravzaprav ni bodril, temveč mu je želel nakazati, naj se zaustavi češ, da se mu je sprožil zračni meh v njegovem dirkaškem kombinezonu.