Tim Gajser bo nastopil na ameriškem spektaklu Monster Energy Cup

Prek luže na Monster Energy Cup odhaja že drugič, prvič je tam nastopil leta 2017.

Tim Gajser bo nastopil na ameriškem spektaklu Monster Energy Cup (foto: Jaka Završan) Jaka Završan
20. 8. 2019

Letošnja sezona MXGP se počasi bliža koncu. Na sporedu bodo še tri dirke (in dirka za pokal narodov, ki bo predvidoma konec septembra na Nizozemskem), pri čemer pa je svetovni prvak v elitnem razredu že znan. To je seveda Tim Gajser, ki se je odločil, da se bo po koncu sezone podal še na en atraktiven izziv na drugi strani Atlantika v razredu superkros.

Po tem, ko je na tekmovanju Monster Energy Cup nastopil že leta 2017 – pri čemer je na eni izmed dirk zaradi težav po predolgem skoku (posnetek si lahko ogledate spodaj) grdo padel – se letos znova podaja na ta spektakel. Eden izmed najbolj priljubljenih dogodkov v na področju motokrosa oziroma superkrosa v ZDA se bo odvijal 19. oktobra na stadionu Sam Boyd v Las Vegasu, sama preizkušnja pa bo sestavljena iz treh krajših dirk.

Čeprav gre za nekoliko drugačno preizkušnjo, kot jih je vajen iz MXGP, pa je Gajser pred napovedanim izzivom samozavesten. »Resnično se veselim nastopa na pokalu Monster Energy oktobra v Las Vegasu. Gre za izjemen dogodek in že se veselim tega, da vidim, kako dobro mi gre na progi, namenjeni superkorsu. Sem samozavesten in menim, da gremo lahko v Ameriko ter tam prikažemo dobro predstavo, hkrati pa bi se rad zahvalil ekipi HRC za delo in podporo, zaradi česar bom na dirki nastopil maksimalno pripravljen. Glede na to, da sem tam nastopil že leta 2017, imam približno predstavo, kaj pričakovati, a hkrati komaj čakam, da spet nastopim tam, saj menim, da bom užival še bolj kot prvič.«