WSBK: Misano

Kot zmagovalec današnje dirke se je na seznam zmagovalcev v prvenstvu Superbike vpisal Anglež Jonathan Rea s Hondo. Veselje ob prvi zmagi je še nekoliko večje, saj je v boju, ki je trajal praktično celotno drugo dirko, ugnal favorizirana Ducatija z Hago in Fabriziem za krmilom.

21. 6. 2009

Prva dirka se je pričela na nekoliko razmočeni stezi, nekaj časa je v vodstvu suvereno vozil Shane Byrne z Ducatijem, po menjavi motorjev nekje na polovici pa je očitno najprimernješi trenutek izbral Ben Spies, ki je po prevzemu vodstva tega obdržal do konca prve dirke in si z osmo letošnjo zmago utrdil drugo mesto v skupnem seštevku. Shane Byrne je bil z Ducatijem drugi, tretji pa prav tako z Ducatijem Fabrizio.

Na drugi dirki je kot že povedano zmagal mladi Rea, ki je pred svojo domačo dirko v Donningtonu navdušen, zasluge za današnji uspeh pa pripisuje tudi izboljšanemu vzmetenju, ki mu ga je ponudila Honda.

V skupnem seštevku po današnji dirki ni bistvenih sprememb, vodilni v prvenstvu je še naprej Japonec Haga, sledijo pa Spies, Fabrizio in Rea.

Novinca Aprilia in BMW na današnji dirki nista blestela, najhitrejši z Aprilio je bil v prvi dirki Biaggi na 13. mestu, na drugi pa z enakim rezultatom Nakano. BMW, ki prav tako kot Aprilia debitira v letošnjem prvenstvu, je z Xaus-ovim 14. mestom pridobil nekaj dodatnih točk.

Kot zanimivost pa lahko omenimo še to, da je kljub temu, da danes ni osvojil zmage, s tremi uvrstitvami na stopničke pri Ducatiju beležijo svojo 700-to uvrstitev na zmagovalne stopničke, medtem pa njihov dirkač Haga praznuje svojo 99-to uvrstitev na stopničke v prevenstvu Superbike.

Razvrstitev dirkačev v skupnem seštevku po osmih dirkah:

1. Haga Ducati 292

2. Spies Yamaha 244

3. Fabrizio Ducati 237

4. Rea Honda 167

5. Biaggi Aprilia 135

6. Haslam Honda 134

7. Sykes Yamaha 130

. .

Razvrstitev konstruktorjev v skupnem seštevku po osmih dirkah:

1. Ducati 351

2. Yamaha 287

3. Honda 240

4. Aprilia 142

5. Suzuki 128

6. BMW 62

7. Kawasaki 41

Matjaž Tomažič